REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Pašalpų prašytojai, kurie nemoka kalbėti ir rašyti angliškai, bus įpareigoti lankyti kalbos kursus arba neteks teisės į išmokas trejiems metams, skelbia „Mail Online“.

REKLAMA
REKLAMA

Šis ultimatumas, apie kurį pranešė ministras pirmininkas Davidas Cameronas ir Darbo ir pensijų sekretorius Iainas Duncanas Smithas, turėtų būti pritaikytas 67 tūkstančiams bedarbio pašalpos gavėjų.

REKLAMA

Šiomis priemonėmis valdžia nusitaikė į „užkietėjusius“ pašalpų prašytojus, kurių kalbos įgūdžiai yra tokie prasti, kad jie beveik neturi jokių šansų gauti kokį nors darbą, tačiau vis tiek nesiima priemonių patobulinti savo žinioms.

Pagal planuojamą pertvarką, bet kuris atsisakęs lankyti anglų kalbos užsiėmimus arba jų nelankantis turės susitaikyti su įvairiomis sankcijomis.

Tačiau nepaisant D. Camerono kietos laikysenos, skeptikai teigia, kad vargu ar šios pasiūlytos priemonės iš tiesų įsigalės, kadangi daugelis vyriausybės radikalių pažadų praktikoje taip ir lieka neįgyvendinti.

Skaičiuojama, kad didžiąją dalį iš 67 tūkstančių bedarbio pašalpos gavėjų sudaro imigrantai, turintys teisę į darbą šalyje. Tačiau pažymima, kad yra „didelis skaičius“ bedarbių, gimusių Britanijoje, tačiau turinčių tokį prastą išsilavinimą, kad sunkiai gali komunikuoti.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų