REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Kalbėdamas Kinijoje vykstančio Pasaulio ekonomikos forumo atidarymo ceremonijoje šalies premjeras Wen Jiabao sakė, kad Kinija negali augti be kitų šalių pagalbos ir kad šalis stengsis skatinti pasaulio ir vidaus ekonomikos augimą, informuoja BBC.

REKLAMA
REKLAMA

Jis pridūrė, kad atviresnė ekonomikos ir prekybos politika būtų naudinga ne tik pačiai Kinijai, bet ir kitoms pasaulio šalims. W. Jiabao pakartojo birželį išreikštą mintį, kad Kinija gali padėti Europai investuodama regione, tačiau pabrėžė, jog Kinijos vyriausybė taip pat turi užtikrinti, kad šalies ekonomika išliktų stabili.

REKLAMA

„Kinijai labai rūpi Europa, nes ji yra didelė mūsų eksporto rinkos dalis, tačiau europiečiai turi patys išspręsti savo problemas“, - pabrėžė W. Jiabao ir pridūrė esąs įsitikinęs, kad Jungtinėms Valstijoms ir Europai pavyks tai padaryti.

Trečiadienį sakydamas kalbą W. Jiabao teigė, kad Kinija stengsis padidinti vidaus paklausą, o tai bus naudinga pasaulio ekonomikai.

„Esu tikras, kad Kinijos ekonomika prisidės prie stipraus ir subalansuoto pasaulio ekonomikos augimo“, - sakė W. Jiabao.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų