REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Uždarytoje Ignalinos atominėje elektrinėje (IAE) kone kas mėnesį įdarbinami nauji konsultantai, kuriems žarstoma dešimtys tūkstančių litų. Ekspertas iš Vokietijos, konsultantai iš Švedijos, teisininkai iš Anglijos – į Visaginą traukia naujų darbuotojų būriai ne tiktai iš Vilniaus, bet ir iš visos Europos.

REKLAMA
REKLAMA

Nuo praėjusių metų lapkričio mėnesio elektrinėje dirba specialistas iš Vokietijos Karstenas Frankas. Vokietis pristatomas kaip eksploatavimo nutraukimo projektų ekspertas arba generalinio direktoriaus patarėjas.

REKLAMA

Per mėnesį pagal sutartį K. Frankas dirba tik dvi savaites, o už tai gauna 56 tūkstančių litų algą. Likusį laiką jis praleidžia Vokietijoje, kur dirba kitoje bendrovėje. Viceministras ir naujasis IAE valdybos pirmininkas Arvydas Darulis tvirtino, kad be K. Franko pagalbos išmontuoti reaktorius būtų neįmanoma. Šis specialistas yra dirbęs Vokietijos Greifsvaldo atominėje elektrinėje ekspertu. Tačiau ten veikė kitokio tipo – VVR reaktoriai. RBMK tipo reaktorių, kurie yra Ignalinos AE, kol kas niekas nėra išmontavęs.

REKLAMA
REKLAMA

Elektrinėje neskursta, pavyzdžiui, Ž. Jurkšo patarėjai – Tomas Liukaitis, Aidas Šuopys ir Vaidas Skirmantas. Jų mėnesio atlyginimai viršija 10 tūkstančių litų, nors nė vienas jų neturi darbo patirties energetikos įmonėse. A.Šuopys vadovavo bendrovei „Ranga IV“, T. Liukaitis – teisininkas, o V. Skirmantas – buvęs STT Vilniaus valdybos vadovas.

„Reikia pritraukti naujų specialistų, o juos atvežti į tokį užkampį ne taip paprasta. Todėl susidaro šiokie tokie atlyginimų skirtumai, kurie seniems darbuotojams kelia nepasitenkinimą“, – sakė Ž. Jurkšus, pats gaunantis 26,3 tūkstančio litų atlygį per mėnesį.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų