REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
0
TV3

Lietus gali pridaryti nepatogumų ne tik vairuotojams, kai apsemia gatves, bet ir prekybininkams bei pirkėjams.Pastarieji piktinasi, kad dėl gamtos stichijų negali susimokėti banko kortelėmis.

REKLAMA
REKLAMA

Pardavėjams tenka išklausyti skundų, tiesa, didelių tiesioginių nuostolių dėl liūčių esą nėra.

REKLAMA

Pirmadienį Vilniuje praūžusi liūtis įnešė painiavos ne vienoje parduotuvėje. Žmonės, norėję atsiskaityti bankų mokėjimo kortelėmis, turėjo arba krapštyti grynuosius, arba tiesiog palikti pirkinius. Pirkėjai taip pat negalėjo pasinaudoti ir prekybos tinklo nuolaidų kortelėmis. Priežastis – sutrikęs telekomunikacijų ryšys.

„Gedimai buvo pašalinti operatyviai ir pirkėjai vėl galėjo atsiskaityti kortelėmis: vienoje parduotuvėje – po valandos, kitoje – šiandien ryte“, – teigė „Maximos LT“ atstovė ryšiams su visuomene Olga Malaškevičienė.

REKLAMA
REKLAMA

Pirkėjai sako, kad dingusi galimybė už pirkinius mokėti kortele problema, nes retas dabar nešiojasi pilną piniginę grynųjų.

„Ypač studentams, nes nelabai laikom grynųjų prie savęs. Visur einam kortele atsiskaityti“, – sako studentas.

Pernai smarki liūtis užtvindė vieno prekybos centro patalpas: nuo vandens smarkiai nukentėjo drabužių parduotuvė, vaistinė. Kitame prekybos centre taip pat prieš metus nukentėjo maisto prekių parduotuvė. Vis dėlto prekybininkai sako dėl gamtos stichijų nukenčiantys palyginti retai, o nuostoliai nebūna dideli.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Netgi praeitais metais uragano metu nebuvo patirta tokių netikėtų. Žinoma, buvo medžių ar dar kokių netikėtų dalykų užvirtimų ar stiklų išdaužymų, tačiau šioje vietoje prieš gamtą tu per daug neapsisaugosi“, – tvirtino prekybos įmonių asociacijos direktorius Laurynas Vilimas.

Prekybos tinklo teigimu, parduotuvės nuo galimų nuostolių apdraustos.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų