REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Finansinių konsultacijų bendrovė „Prudentia“ ir pagrindinis „airBaltic“ kreditorius „Latvijas Krājbanka“ susitarė dėl trumpo laikotarpio 10 mln. latų paskolos su mokumo problemomis susiduriančiai oro bendrovei, informuoja delfi.lv.

REKLAMA
REKLAMA

Pranešama, jog ši paskola tėra tik trumpalaikis sprendimas, kol vyriausybė priims sprendimą dėl bendrovės kapitalo didinimo. Banko atstovas neigia kalbas apie galimą oro bendrovės bankrotą, tačiau sako, jog reikia būti pasiruošusiems visiems galimiems scenarijams. Tuo pačiu pripažįstama esant tam tikrų likvidumo problemų, o papildomos lėšos yra būtinos siekiant užtikrinti kasdienę oro bendrovės veiklą.

REKLAMA

Kiek laiko bendrovė bus pajėgi veikti be papildomų piniginių lėšų neatskleidžiama.

Transporto ministras Uldis Augulis antradienio spaudos konferencijoje informavo, kad pagrindinis „airBaltic“ kreditorius yra nebepajėgus teikti kompanijai papildomo finansavimo.

Pranešama, jog pirmadienį nacionalinio oro vežėjo valdyba nusprendė šiuo metu nežinomam pirkėjui perleisti 59 110 bendrovės akcijas. Parduotų akcijų vertė 9,6 mln. eurų.

REKLAMA
REKLAMA

Transporto ministerija praėjusį antradienį kreipėsi į Generalinę prokuratūrą prašydma pradėti tyrimą prieš „airBaltic“ dėl galimo sukčiavimo.

Ekonomika.lt primena, kad „airBaltic“ pirmadienį atšaukė keturis, o antradienį – septynis skrydžius, įskaitant skrydį iš Rygos į Vilnių ir atgal. Taip pat atšaukti skrydžiai į Briuselį, Berlyną ir Taliną.

Pasak Transporto ministerijos atstovo Aivio Freidenfeldo, bendrovė nieko nepaaiškino nei keleiviams, nei akcininkams, o tai kenkia vežėjo reputacijai ir mažina bendrovės vertę.

Taip pat skaitykite:

„airBaltic“atšaukė skrydžius į Latviją

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų