REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

„Ketinau pasižiūrėti Europos krepšinio čempionato pusfinalio rungtynes, kuriose žais Lietuvos komanda, tačiau, atrodo, kad mums pardavė bilietus į kitą pusfinalį“, – taip trumpai galima būtų atpasakoti laiško, kurį gavo „Balsas.lt“ redakcija, turinį.

REKLAMA
REKLAMA

S. B. (vardas ir pavardė redakcijai žinomi) pridėjo ir bilieto bei jų platintojo svetainės nuotraukas. Anot S. B., vieną dieną informacija čia ėmė ir pasikeitė (kalba netaisyta – red. past).

REKLAMA

„Taigi, bilietai į pusfinalį 85 (žaidžia laimėtojas 79 ir 82 poros). Oficialus tvarkaraštis rodo irgi, žaidžia 82 poros laimėtojas, o 82 poroje žaidžia Lietuvos rinktinė. Tačiau kai dauguma žmonių šlavė bilietus (rugsėjo 12 d.) į pusfinalį, kuriame žais 82 poros nugalėtojas, „Tiketa“ staiga pakeičia 85 poros žaidžiančias komandas į 80 prieš 81 poros laimėtojus. Nors oficialus puslapis teigia visai ką kita.“

„Eurobasket2011“ bilietai (nuotr. Organizatorių)„Eurobasket2011“ bilietai („Balsas.lt“ skaitytojo nuotr. )

„Tiketa“ atstovė: prašom kreiptis į organizatorius

Telefonu „Balsas.lt“ atsiliepusi, tačiau nenorėjusi prisistatyti „Tiketos“ darbuotoja informavo, kad įmonė yra tik platintojas, o apie visus kitus reikalus reikia kalbėtis su „EuroBasket 2011“ organizacinio komiteto atstovais.

REKLAMA
REKLAMA

„Tiketa“ yra tik bilietų pardavėjas“, – sakė ji ir aiškino:

„Įtaką daro laimėjimai ir pralaimėjimai, bet bilietai į renginį, kuriame galėjo žaisti Lietuva, ir buvo parduodami su prierašu, kad planuojama, jog žais Lietuva. Bet šiuo klausimu irgi reikėtų kreiptis į organizatorius“.

Bilietus platinančios įmonės atstovė patikslino, kad juos įsigijęs žmogus „gali eiti tas rungtynes, kurios yra nurodytos ant bilieto, nurodytu laiku“.

M. Špokas: tai loterijų loterija, kurioje viską lemia rezultatai

„Visi buvo informuoti, ir mes laikomės tos pozicijos, kad lietuviai visada žaidžia 21 val. Nuo Panevėžio iki finalinio etapo. Niekas nesikeičia. Yra reglamentas namų komandai“, – „Balsas.lt“ sakė „EuroBasket2011“ direktorius Mindaugas Špokas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Bet nė vienas negalėjome iš anksto žinoti, kaip seksis Lietuvos rinktinei. Jeigu žmogus nusipirko bilietą į 21 val. rungtynes, į jas ir pateks“, – aiškino jis.

„Eurobasket2011“ bilietai (nuotr. Organizatorių)„Eurobasket2011“ bilietai ( „Balsas.lt“ skaitytojo nuotr. )

Tačiau M. Špokas siūlo nepamiršti, kad į pusfinalį dar reikia patekti. Juk ir tai, kas su kuo kovoja ketvirtfinalyje, priklauso nuo ankstesnių etapų rungtynių rezultatų.

„Net nepradėjo lietuviai žaisti, o į vieną ketvirtfinalį bilietus žmonės jau pirko. Bet jeigu lietuviai būtų pogrupyje užėmę 1-2 vietą, jie būtų žaidę kitomis dienomis. Todėl visada  sakėme, kad „Kauno etape“ reikia pirkti viską. Jeigu laimėtų – viena, o jeigu praloštų – žaistų dėl 5 vietos... Vėl viskas keistųsi. Dėl bronzos ir aukso – atskiri bilietai. Vėl ta pati situacija. Poros susirikiuoja pagal rezultatus. Tai loterijų loterija, kurioje viską lemia rezultatai“, – primena M. Špokas.

REKLAMA

Anot „EuroBasket2011“ direktoriaus, FIBA tinklalapyje parašyta, kurios rungtynės kelintą valandą vyksta. Jie ir diktuoja sąlygas, todėl ir buvę parašyta ne tik tai, kad gali žaisti Lietuvos rinktinė, bet ir tai, kad laikas gali keistis dėl organizacinio komiteto sprendimų.

„Net ir televizija gali kardinaliai viską pakeisti, jeigu perpirktų teises kokia baisi kompanija. Ir mes liktume nuskriausti, nes FIBA net mūsų nepaklaustų. Dabar laikosi mūsų susitarimo, kad 21 val. mes visada žaidžiame“, –  sakė M. Špokas.

REKLAMA

„Balsas.lt“ jis sakė, kad žmonės patys nusprendė, jog lietuvaičiai žengs pergalingai ir tuo rėmėsi rinkdamiesi, kokius bilietus pirkti.

„Daugiausia lietuvių tokių ir buvo, kurie skaičiavo, kad iki finalo einame. Ir finalui, ir rungtynėms dėl bronzos praktiškai viskas parduota. Žmonės abejojo tik dėl to – bronza bus ar auksas“, – sakė M. Špokas.

Pusfinaliai – rugsėjo 16-ąją

Taigi, informacija, pateikta bilietų platintojo interneto svetainėje, liudija, kad rugsėjo 16-ąją bus žaidžiamos dvejos pusfinalio rungtynės. Vienas iš pusfinalių prasidės 21 val. Belieka sulaukti, kol perkopsime per „makedonų ketvirtfinalio“ barjerą, nes kitaip teks ieškoti bilietų į rungtynes dėl 5-8 vietų...  Nes  tai, kuri komanda kurią dieną ir kurią valandą žais, anot M. Špoko, priklauso nuo jos rezultatų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų