REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Nekilnojamojo turto bendrovės „Ober Haus“ ekspertai tikina, kad šiais metais būsto kainų kilimas nėra tikėtinas, o brangsiantis šildymas didmiesčių nekilnojamojo turto rinkas paveiktų nebent nežymiai.

REKLAMA
REKLAMA

Paprašytas pakomentuoti galimas būsto rinkos permainas nekilnojamojo turto bendrovės „Ober Haus“ vertinimo ir rinkodaros skyriaus vadovas Saulius Vagonis teigė, jog artimiausiu metu būsto kainų kaitos tikėtis neverta. Anot jo, per metus būsto kainos didmiesčiuose sumažėjo tik 0,1 proc., panaši tendencija turėtų išsilaikyti ir artimiausius kelis mėnesius.

REKLAMA

Kalbėdamas apie šildymo sezono įtaką, S. Vagonis pažymėjo, kad prieš žiemą visada jaučiamas suaktyvėjimas, žmonės stengiasi susitvarkyti būsto reikalus iki šildymo sezono. Anot jo, pardavėjų, dėl didelių šildymo kaštų parduodančių būstą, būna visada, tačiau tai tik vienetiniai atvejai.

„Nesureikšminčiau šildymo sezono įtakos. Bent jau taip yra didmiesčiuose. Mažesniuose miestuose, kur butų kainos yra mažesnės, šildymo kaina labiau jaučiama“, – teigė nekilnojamo turto ekspertas.

REKLAMA
REKLAMA

„Ober-Haus“ Lietuvos butų kainų indekso (OHBI), fiksuojančio butų kainų pokyčius penkiuose didžiausiuose Lietuvos miestuose – Vilniuje, Kaune, Klaipėdoje, Šiauliuose ir Panevėžyje – reikšmė šių metų rugpjūčio mėnesį nepakito, kai liepą buvo užfiksuotas 0,1 proc. augimas. Lyginant su praėjusių metų rugpjūčiu, per metus butų kainos Lietuvos didmiesčiuose smuktelėjo 0,1 proc. .

Rugpjūčio mėnesio apibendrintai indekso reikšmei 0,1 proc. ūgtelėjusios butų kainos Vilniuje įtakos neturėjo. Kituose Lietuvos didmiesčiuose – Kaune, Klaipėdoje, Šiauliuose ir Panevėžyje – kainų pokyčių paskutinį vasaros mėnesį nebuvo užfiksuota.

Nuo aukščiausio apibendrinto būsto kainų lygio, kuris buvo pasiektas 2007 m. pabaigoje, iki šių metų rugpjūčio Vilniuje butų kainos yra sumažėjusios 39,0 proc., Kaune – 34,2 proc., Klaipėdoje – 46,1 proc., Šiauliuose – 45,4 proc. ir Panevėžyje – 46,3 proc..

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų