REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Prezidentūra neigiamai vertina Lietuvos šilumos tiekėjų asociacijos (LŠTA) siūlymą Energetikos ministerijai įsteigti valstybinę įmonę gamtinių dujų importui į Lietuvą ir panaikinti licencijas dabartiniams importuotojams.

REKLAMA
REKLAMA

„Aišku, reiktų detalesnės teisininkų analizės, tačiau iš pirmo žvilgsnio šis pasiūlymas yra neteikiantis naudos, kadangi šilumos sritį gerai išmanantys šį pasiūlymą turbūt pateikė tam, kad atitrauktų dėmesį nuo savęs“, – antradienį interviu „Žinių radijui“ sakė Prezidentės Dalios Grybauskaitės vyriausiasis patarėjas ekonominės ir socialinės politikos klausimais Nerijus Udrėnas.

REKLAMA

N. Udrėno teigimu, licencijos panaikinimas „Lietuvos dujoms“ pažeistų Lietuvos įsipareigojimus pagal Privatizacijos sutartį, o neuždirbtas pajamas turėtų kompensuoti visi Lietuvos žmonės.

„Tai sudarytų milijardines sumas. Todėl ginčai ir toks ieškinys arbitraže galbūt būtų lengvai laimimas „Gazprom“ ir nuostolingas Lietuvos vartotojams pasiūlymas“, – teigė šalies vadovės atstovas.

LŠTA Energetikos ministerijai siūlymą įsteigti valstybinę įmonę gamtinių dujų importui į Lietuvą ir panaikinti licencijas dabartiniams importuotojams pateikė pirmadienį, primena ELTA.

Šiuo metu dujas į Lietuvą importuoja „Dujotekana“ ir „Lietuvos dujos“. Pastarojoje įmonėje akcijų dalį turi ir valstybė.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų