REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Už jį greičiau plinta tik baimė. Būtent su tokiu lozungu į kino teatrus atkeliauja naujausias kultinio filmų „Narkotikų kelias“, „Oušeno 11“, „Erina Brokovič“ režisieriaus Steveno Soderbergho naujausias veiksmo trileris „Užkratas“. Didžiulės sėkmės filmas visame pasaulyje susilaukė ne tik dėl garsios režisieriaus pavardės ar intriguojančio siužeto. „Užkrate“ vaidina visas Holivudo žvaigždynas: Mattas Damonas („Gerasis Vilas Hantingas“, „Bornas“), Marion Cotillard („Pradžia“, „Edit Piaf. Rožinis gyvenimas“), Gwyneth Paltrow („Įsimylėjęs Šekspyras“, „Geležinis žmogus“), Kate Winstlet („Skaitovas“, „Titanikas“), Jude'as Law („Šerlokas Holmsas“, „Šaltasis kalnas“) ir Laurence'as Fishburne'as („Matrica“, „Kuo čia dėta meilė?“).

REKLAMA
REKLAMA

„Užkratas“ (nuotr. „Acme Film“ arhyvo)„Užkratas“ (nuotr. „Acme Film“ arhyvo)

Juosta pasakoja istoriją apie tai, kaip žaibo greičiu po pasaulį išplinta mirtinas virusas. Miršta daug žmonių, todėl kad jį pažabotų, pasamdoma tarptautinė daktarų komanda. Baisia liga užsikrėsti gali kiekvienas, nesvarbu, ar jis paima sausainį oro uosto kavinukėje, ar paspaudžia partneriams rankas verslo susirinkime, ar nučiaudėjus greta autobuse sėdinčiam žmogui.

REKLAMA

Betė (akt. G. Paltrow) grįžta iš susitikimo Honkonge, kitą dieną ji atsiduria ligoninės priimamajame, o po kelių dienų – miršta. Daktarai jos gedinčiam vyrui (akt. M. Damonas) negali atsakyti, kas moteriai nutiko ir kokia yra jos mirties priežastis. Netrukus, pajutę lygiai tokius pat simptomus, miršta žmonės Čikagoje, Londone, Paryžiuje, Tokijuje... Gydytojai pasiunčiami į epidemijos židinį, visa pasaulį apima panika. Žmoniją neseniai gąsdinę paukščių bei kiaulių gripai prieš šį naująjį virusą atrodo tarsi juokinga infekcija.

REKLAMA
REKLAMA

„Užkratas“ (nuotr. „Acme Film“ arhyvo)„Užkratas“ (nuotr. „Acme Film“ arhyvo)

O žymus blogeris situaciją dar pablogina teigdamas, jog valdžia turi paslapčių ir paprastiems gyventojams nepasako visos tiesos. Tokiu būdu aktyvistas paskleidžia dar didesnį virusą – visuotinę paranoją.

Kuriant filmą „Užkratas“, Oskaro, Kanų kino festivalio ir daugelio kitų garbing apdovanojimų laimėtojas S.Soderberghas daug ir intensyviai konsultavosi su vienu žymiausių pasaulyje epidemiologu Ianu Lipkinu. Šis teigia, jog filme panaudotas baisaus paskutiniame praėjusio amžiaus dešimtmetyje prasiautusio viruso iš Malaizijos Nipah prototipas, kuriuo kiaulės užkrėtė ūkininkus.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Profesorius buvo toks dėmesingas filmo detalėms, kad liepė perfilmuoti sceną, kurioje mokslininkė, susišvirkščianti sau virusą, dėvi pėdkelnes.

Pagal Scotto Z. Burnso („Bornas. Galutinis tikslas“, „Informatorius!“) scenarijų sukurtas ir įvairiausiuose planetos kampeliuose (Makao, Čikaga, Atlanta, San Franciskas, Londonas, Ženeva, Abu Dabis, Honkongas) nufilmuotas filmas “Užkratas" mūsų šalies kino teatruose pasklis jau rugsėjo 30 dieną.

Kol kas jūsų dėmesiui – lietuviškai titruotas juostos anonsas:

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų