REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Šiais laikais moterų, sergančių depresija, yra dvigubai daugiau nei prieš 40 metų. Pagrindinė to priežastis: balansavimas tarp vaikų auginimo ir karjeros.

REKLAMA
REKLAMA

Kas septinta moteris savo gyvenime susiduria su depresija. Tai lemia ilgalaikis stresas: moteris vis dar negali suderinti dviejų savo vaidmenį: tradicinės ir modernios. Sukurti šeimą ir kartu siekti karjeros aukštumų – sunki ir milžiniška našta.

REKLAMA

Europos mastu atlikti mokslininkų tyrimai parodė, kad moterys serga dvigubai dažniau depresija nei 1970 m. „Jautriausias“ amžius – nuo 16 iki 42 m. Šiai amžiaus grupei priklausančioms moterims rizika susirgti svyruoja nuo 10 % iki 13, 4 %.

Dresdeno psichologas ir dėstytojas, profesorius Hansas-Ulrichas Wittchenas, pasakojo: „Moterys išgyventas rimtus ir gilius depresijos epizodus gimus kūdikiui ir jam augant. Dviguba atsakomybė: eiti į darbą ir rūpintis visa šeima gali labai greitai palaužti moterį.“

Anot Dresdeno Technikos universiteto psichiniai sutrikimai „tapo didžiausia XXI a. liga.“

38,2 % visų Europos Sąjungos gyventojų, apie 168, 8 mln. žmonių, kasmet kreipiasi į medikus dėl psichologinių problemų. Didžiausia sutrikimų dalis: iššaukti baimės jausmo – 14 %, miego trūkumas – 7 %.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų