REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Vilniaus apygardos prokuratūra, atlikusi ikiteisminį tyrimą dėl pinigų plovimo ir machinacijų Valstybiniame jaunimo teatre, jį nutraukė ir vėl atnaujino.

REKLAMA
REKLAMA

Tokius veiksmus atlikęs Vilniaus apygardos prokuratūros vyriausiojo prokuroro pavaduotojas Anatolijus Koržovas portalui Balsas.lt teigė, jog nutarė atnaujinti bylą, nes ši nebaigta tirti: „Nutarėme tęsti tyrimą, nes ne visi faktai išnagrinėti“.

REKLAMA

Kas bus ikiteisminį tyrimą atlikusiam tos pačios prokuratūros prokurorui MindauguiGreičiui? Ogi nieko. Jis vėl atliks tyrimą.

„Ar nors vienas teisėjas nusišovė, kai vienos instancijos teismas pakeitė kito teismo sprendimą? Ne. Tai ir čia tas pats. Niekas nenusišovė ir neketina to daryti. Jeigu aukštesnysis prokuroras nutarė, kad taip reikia, reiškia – reikia. Tyrimą papildysim ir atiduosim teismui“, – kolegų veiksmus apibūdino Vilniaus apygardos prokuratūros vadovas Ramutis Jancevičius.

REKLAMA
REKLAMA

Neseniai prokuratūra informavo, kad rugsėjo 5 dieną A. Koržovo nutarimu buvo panaikintas prokuroro Mindaugo Greičiaus gegužės 5 d. nutarimas nutraukti ikiteisminį tyrimą dėl machinacijų ir pinigų plovimo Jaunimo teatre, kuomet Vilnius buvo paskelbtas Europos kultūros sostine, ir kad šis ikiteisminis tyrimas yra atnaujintas.

Byla nutraukta dar gegužę „detaliai ištyrus nurodytas aplinkybes, kruopščiai išanalizavus surinktus dokumentus, asmenų apklausas, specialistų paaiškinimus, nenustatyta viešųjų pirkimų įstatymo pažeidimų, dėl kurių galėtų kilti baudžiamoji atsakomybė konkretiems asmenims. Tyrimo metu nenustačius konkrečių asmenų nusikalstamų veiksmų, tyrimas nutrauktas tuo pagrindu, kad nebuvo padarytos nusikalstamos veikos“, – išvadose teigė prokuroras M. Greičius.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Tada jis teigė, jog valstybės įstaiga turi teisę pirkti baldus brangiau, nei rinkoje paskelbus viešuosius konkursus.

Vakar kalbinti Jaunimo teatro vadovai tikino, jog Jaunimo teatras nedalyvavo VEKS (Vilnius – Europos kultūros sostinė„ veikloje ir viešuosius pirkimus atliko pagal planą: “Ateikite, pas mus nieko nėra – nei baldų, nei kitų daiktų. Tai absurdas".

Dar vienas ikiteisminis tyrimas dėl VEKS neteisėtos veiklos išplovus beveik milijoną litų pradėtas Generalinėje prokuratūroje Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo departamente. Tyrimą kuruoja prokuroras Gintaras Plioplys. Jis perėmė tyrimą iš prokurorės Sigutės Malinauskienės, kuri tyrimą atliko aplaidžiai.

REKLAMA

Į Generalinę prokuratūrą, prašydama įvertinti, ar nebuvo iššvaistytos biudžeto lėšos valstybės pinigais finansavus komercinį renginį, 2009 metų vasarį kreipėsi Seimo Antikorupcijos komisija. Tuomet Generalinėje prokuratūroje buvo pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl galimo didelės vertės turto iššvaistymo.

Prokuratūra taip pat domisi kitais VEKS projektais. Vienas svarbiausių – VEKS atidarymo šventė per Naujuosius metus. Už Katedros aikštėje surengtų garsų ir šviesų šventę viešoji įstaiga sumokėjo apie 2 mln. litų: pusę milijono teko Lietuvos organizatoriams, 1,4 mln. litų – prodiuseriui iš Vokietijos.

REKLAMA

Valstybės kontrolė savo ataskaitoje taip pat yra atkreipusi dėmesį į Kultūros ministerijos finansuotus komercinio pobūdžio projektus: festivalį „Be2gether„, projektą „1984. Išgyvenimo drama sovietiniame bunkeryje“.

Vilnius Europos kultūros sostine buvo 2009 metais.

Beje, Generalinės prokuratūros Viešųjų ryšių skyriui dabar vadovauja buvusi Artūro Zuoko Viešųjų ryšių atstovė Rūta Dirsienė. Kaip tik tada, kai A. Zuokas vadovavo savivaldybei, Vilnius paskelbtas Europos Kultūros sostine.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų