REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
0
TV3

(18:58) Remiantis naujausia Prancūzijos branduolinę saugą reguliuojančiosios institucijos pateikta oficialia informacija, gaisras „Marcoule“ atominės elektrinės radioaktyviųjų atliekų saugykloje yra užgesintas.

(18:58) Remiantis naujausia Prancūzijos branduolinę saugą reguliuojančiosios institucijos pateikta oficialia informacija, gaisras „Marcoule“ atominės elektrinės radioaktyviųjų atliekų saugykloje yra užgesintas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Į incidentą reaguota vadovaujantis standartinėmis procedūromis, o įvykis traktuojamas kaip pramoninė avarija branduoliniame objekte, pranešė Lietuvos radiacinės saugos centras.

REKLAMA

Radioaktyviųjų ir cheminių medžiagų išmetimų neužfiksuota, todėl pavojaus gyventojų sveikatai nėra.

(16:08) „Ekonomika.lt“ šaltinių teigimu, Prancūzijoje panika kol kas nekyla. „Naujienos apie sprogimą nėra labai pasklidusios ir žmonės tik pradeda vieni kitiems pasakoti, todėl panikos nėra, – teigė Paryžiuje gyvenanti „Ekonomika.lt“ skaitytoja Evelina.

Kitas „Ekonomika.lt“ skaitytojas Arnoldas teigė, kad Italijoje panikos kol kas taip pat nėra.

REKLAMA
REKLAMA

„Taip, spauda aprašinėja įvykius, tačiau jokių veiksmų nesiimama“, – sakė jis.

(15:50 val.) „Marcoule“ atominėje elektrinėje, kurioje maždaug apie 13 valandą Lietuvos laiku nugriaudėjo sprogimas, ir toliau darbuojasi gaisrininkai, medikai ir policija. Vykdomi gelbėjimo darbai. Į įvyko vietą atskrido sraigtasparnis, skirtas teritorijoje likusių žmonių evakuacijai, praneša lenta.ru. Sprogimo metu mažiausiai vienas žmogus žuvo, dar bent keturi yra sužeisti. Vienas žmogus šiuo metu laikomas dingusiu be žinios.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Specialistas iš Lietuvos pranešė, kad sprogimas Prancūzijos elektrinės saugykloje Lietuvai pasekmių neturės.

(15:23 val.) Atominės energijos komisijos generalinis sekretorius teigia, kad šiuo radiacijs nutekėjimas nėra užfiksuotas, tačiau tokia galimybė nėra atmetama. Visi nukentėje po sprogimo jau nugabenti į artimiausią ligoninę. Sprogimo vietoje ir toliau pluša gaisrininkai ir policija.

Pasaulio branduolinės energijos asociacija buvo skelbusi, kad „Marcoule“ atominę elektrinę buvo ketinama uždaryti. Skelbiama, kad uždarymo darbai turėtų trukti apie 40 metų ir kainuoti iki 5,6 mlrd. eurų.

REKLAMA

„Marcoule“ atominę elektrinę prižiūri Prancūzijos elektros kompanija EDF, kurios akcijos vertybinių popierių biržoje po naujienų apie sprogimą smarkiai krito. Dauguma Prancūzijos akcijų rinkų taip pat patiria smarkų nuosmukį.

(15:10 val.) „Marcoule“ atominė elektrinė, kurioje šiandien įvyko sprogimas, užima vieną iš centrinių vietų Prancūzijos branduolinėje pramonėje. Elektrinė yra Garo departamente Prancūzijos Pietuose, Ruanės upės slėnyje.

(15:06 val.) Sprogimo metu Prancūzijos „Marcoule“ atominėje elektrinėje žuvo mažiausiai vienas žmogus, dar mažiausiai keturi yra sužeisti. Sprogimas įvyko po to, kai užsidegė radioaktyvios atliekos. Aplinkinė teritorija jau yra aptverta, joje šiuo metu dirba gaisrininkai.

REKLAMA

(14:50 val.) Šiandien per pietus nugriaudėjo sprogimas Prancūzijos „Marcoule“ atominėje elektrinėje.

Sprogimas įvyko radioaktyvių medžiagų atliekų sandėlyje. Galimas radiacijos nutekėjimas.

Įvykio aplinkybės aiškinamos.

Taip pat skaitykite:

Specialistas: sprogimas Prancūzijos elektrinės saugykloje Lietuvai pasekmių neturės

Lietuva įteikė notą Baltarusijai dėl planuojamos statyti AE

Lietuva neatsisako nei dujų terminalo, nei atominės elektrinės statybos idėjų

Lietuva neturi jokios atominės elektrinės vizijos

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų