REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Ekspertai sukūrė naują portretą, kaip ieškomiausias Lietuvos nusikaltėlis Romas Zamolskis galėtų atrodyti dabar.

REKLAMA
REKLAMA

Nauja nuotrauka padaryta naudojant specialias „senėjimo“ programas. „Pasitelkėme programą, kuri pateikė kelis variantus, kaip dabar gali atrodyti Romas Zamolskis. Jo paieška dar nenutraukta, įtarimai lieka tie patys“, – portalui Balsas.lt sakė Kriminalinės policijos biuro vadovas Algirdas Matonis.

REKLAMA

Taip Romas Zamolskis galėtų atrodyti dabar (nuotr. Policijos)Taip Romas Zamolskis galėtų atrodyti dabar (nuotr. Policijos)

Pasak jo, nėra nežinoma, kur jis slapstosi, tačiau neatmetama galimybė, jog užsienyje. Pareigūnas priminė, jog Kauno nusikaltėlių autoritetas Henrikas Daktaras, pravarde Henytė, slapstėsi Bulgarijoje: „Galbūt ir R. Zamolskį iš kur nors iškrapštysim,  juk jo ieško ir Interpolas“.

Prieš kelerius metus pasklido gandai, jog R. Zamolskis gali būti miręs. Kalbėta, jog rastas ir jo kūnas, tačiau liudininkų teigimu, atlikus ekspertizę paaiškėjo, jog palaikai kito žmogaus.

REKLAMA
REKLAMA

Policija svarstė, jog R. Zamolskį galėjo nužudyti ir jo sėbrai, nenorėdami, kad jis prabiltų. Ši versija taip pat nėra atmesta.

„Kai nusikaltėlis bus rastas gyvas ar miręs, tuomet paiešką ir nutrauksime“, – sakė A.Matonis.

Žinios pasenusios

Pasak pareigūno, žinių apie R. Zamolskį gauta jau senokai. Dar 2002 metais tuometinis Policijos generalinis komisaras Vytautas Grigaravičius pateikė įtarimų, jog nusikaltėlis galimai įvykdė naujų išpuolių, tarp jų – ginkluotą plėšimą prie Palangos.

Kalbėta, jog jis yra ginkluotas net tik pistoletu, bet ir granatomis bei gyvas pasiduoti neketina. Paskutinį kartą šio nusikaltėlio pėdsakai aptikti 2004 metais Kaune

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Tuomet pareigūnai nustatė, kad R. Zamolskis per vieną tarpininką bandė susitikti su savo senu bičiuliu, gyvenusiu Kaune, Šančių mikrorajone. Tada būrys gerai ginkluotų policijos pareigūnų laukė dvi paras, tačiau „laimikis“ nepasirodė.

Po šios bevaisės operacijos R. Zamolskio pėdsakai dingo.

Supainiotas su kitais asmenimis

Kartą buvo pranešta, jog nusikaltėlis važiuoja automobiliu greitkeliu Vilnius–Kaunas. Prie Elektrėnų sustabdę automobilį, pareigūnai įsitikino, kad tai – ne R. Zamolskis, o vienas garsus skulptorius.

REKLAMA

Bandito ieškantiems pareigūnams yra tekę stabdyti ne tik automobiliu, bet ir traukinius. 2003 metais sulysęs ir išvaizdą pakeitęs R. Zamolskis pastebėtas Šiauliuose, tačiau pareigūnų operaciją netyčia sužlugdė apylinkės inspektorius, netikėtai pasirodęs įvykio vietoje.

Pareigūnas ėjo į vieną butų aiškintis dėl neteisėto naminės degtinės laikymo. Išvydęs uniformuotą policininką R. Zamolskis spruko.

Amžiaus plėšimas

Po to, kai R. Zamolskis 2001 metais pabėgo iš Žiegždrių psichiatrijos ligoninės, kur laikytas už trijų žmonių nužudymą, kartu su bendru Virginijumi Savickiu prie „Maxima“ bazės Vilniuje užpuolė ir sunkiai sužalojo "Lietuvos žemės ūkio" banko inkasatorių ir pagrobė 70 tūkstančių litų.

REKLAMA

Praėjus dviem mėnesiams po šito nusikaltimo banditą Vilniuje atpažino patruliuojantis policininkas. R. Zamolskis ėmė šaudyti ir sužeidė du pareigūnus.

Dar po kelių mėnesių pareigūnai nusikaltėlį pastebėjo Kaune – „Atžalyno“ mokyklos stadione. Tačiau ir čia R. Zamolskis buvo greitesnis – jis sužeidė du jį bandžiusius sulaikyti policininkus.

2001 metų spalio 8 dieną R. Zamolskis ir V. Savickis pasirodė Panevėžyje. Tada per susišaudymą R. Zamolskis , nors ir sužeistas, sugebėjo pasprukti.

Tuo tarpu V. Savickis su dviem įkaitais – 14–mečiu berniuku bei 60–mete moterimi – užsibarikadavo šios moters bute. Po 15 valandų apgulties įkaitus išvadavo „Aro“ pareigūnai.

Operacijos metu V. Savickis buvo nukautas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų