REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Praėjusį savaitgalį Lietuvos jaunųjų dviratininkų rinktinės nariai: Viktorija Vilkevičiūtė, Audronė Markušenkaitė, Eimantas Radzevičius, Jokūbas Valiukas ir treneriai: Kęstutis Kestenis, Edvinas Adomavičius ir Saulius Janulevičius susirinko Alytuje paskutinei treniruočių stovyklai prieš kelionę į FIA (Tarptautinė automobilių federacija ) Europos eismo saugumo lavinimo konkursą Paryžiuje.

REKLAMA
REKLAMA

„Treniruočių stovyklų svarba itin didelė, – teigė LAS direktorius ir rinktinės treneris Kęstutis Kestenis, – ypač po to, kai iš daugelio kandidatų išrenkami tik keturi stipriausieji. Paskutinių stovyklų metu be to, kad dar labiau įtvirtinamos teorinės bei praktinės dviratininkų žinios, ugdomas ir komandinis darbas. Alytuje buvo paskutinis susitikimas prieš kelionę. Dirbom labai intensyviai, nuo penktadienio iki sekmadienio popietės, tiek kiek leido laikas ir jėgos.  Esame labai dėkingi Alytaus Vidzgirio vidurinės mokyklos administracijai už suteiktas sąlygas praktinėms treniruotėms mokyklos aikštelėje ir sporto salėje. Taip pat Alytaus autoklubui, kurio vairavimo mokymo klasėje vaikai galėjo stiprinti teorines žinias“.

REKLAMA

„Žinoma, norėtųsi treniruotis dar ir dar, trūko laiko dar geriau įtvirtinti teorines žinias, – apgailestavo K.Kestenis, – tačiau mus supančioja lėšų stoka, o, kaip rodo praktika, dažnai ir vaikų tėvų finansinės galimybės būna ribotos. Juk susirenka vaikai iš visos Lietuvos ir atvežti vaiką kelis kartus į treniruočių stovyklą pvz: iš Skuodo ar iš Šilutės į Kėdainius ar Alytų, kainuoja nepigiai“.

Tačiau treneriai ir patys vaikai nusiteikę pozityviai, nes per trumpą laiką pasisekė pasiekti nemenkų rezultatų: pagerėjo važinėjimo dviračiais technika, vaikai išmoko teorines žinias taikyti praktikoje, o, svarbiausia, pasijautė esantys tikra komanda.

REKLAMA
REKLAMA

FIA Europos eismo saugumo lavinimo konkursas yra vykdomas kasmet vis kitoje Europos šalyje,  siekiant gerinti vaikų saugaus eismo mokymą įvairiose Europos valstybėse bei pademonstruoti visuomenei ir valdžios atstovams šio mokymo svarbą. Konkurse dalyvauja apie 30 komandų, vaikai nuo 10 iki 12 metų atlieka praktines važiavimo dviračiu bei teorines, susijusias su eismo saugumu, užduotis. FIA norėtų šiuo konkursu paskatinti savo narius – šalių klubus, kad šie kuo aktyviau dalyvautų savo šalies vaikų saugaus eismo mokymo veikloje.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Šiemet 25 komandas iš įvairių Europos šalių priima Prancūzija, konkursas vyks rugsėjo 16–19 dienomis Paryžiuje.

Lietuvos automobilininkų sąjunga (LAS) yra FIA narė, aktyviai dalyvaujanti jos renginiuose. LAS paruoštos Lietuvos jaunųjų dviratininkų komandos FIA organizuojamuose Europos eismo saugumo lavinimo konkursuose dalyvauja jau 15 metų.

Lietuvos rinktinės narius paruošti tarptautinėms varžyboms ženkliai padeda LR Susisiekimo ministerija bei Lietuvos kelių direkcija prie Susisiekimo ministerijos.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų