REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Vokiečių automobiliniai grandai „Volkswagen“ ir „Porsche“ pagal visus planus susijungti turėjo jau šiais metais. Tačiau šis procesas atidedamas – itin pelningai dirbančių kompanijų „vestuvėms“ sutrukdė... kreditoriai.

REKLAMA
REKLAMA

Pačios įvairiausios automobilių pramonės gigantus kreditavusios kompanijos susivienijo ir teismui pateikė ieškinį, kuriame teigiama, kad „Porsche“ ir „Volkswagen“ jiems skolingi apie 1,1 milijardo eurų. Teigiama, kad tai dar ne viskas – pasak kreditorių, vokiečių automobilių pramonės gigantai investicinėms kompanijoms, bankams ir draudikams yra skolinga dar porą milijardų.

REKLAMA

Ši „Volkswagen“ ir „Porsche“ susijungimo istorija tempiasi jau daug metų. Anksčiau po savo sparnu priglausti „Volkswagen“ taikėsi „Porsche“. Superautomobilių gamintojas supirkinėjo akcijas, tačiau užsisvaigino skolomis, kurios pasiekė nemenkus 10 milijardų eurų. Tuomet apie kompanijų susijungimą buvo prabilta iš „Volkswagen“ pusės.

Aiškinantis visus giminysčių ir jungtuvių niuansus čia koją išsisukti gali ir pats velnias. Štai „Volkswagen“ akcijų portfeliu disponuoja kompanijos „Porsche Automobil Holding" ir „Porsche GmbH“. Tačiau pasirodo, kad jos turi labai mažai ką bendro su automobilius gaminančia kompanija „Dr. Ing. h.c. F. Porsche AG".

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų