REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Lietuviai – paklusnūs vaistų vartotojai: paveikti farmacininkų triukų, saujomis kemša tabletes – nuo galvos skausmo, rėmens ar pagirių. Ligų profilaktikai – dar ir maisto papildų prisiperka.

REKLAMA
REKLAMA

Tačiau farmacijos verslo specialistai moka vilioti ne tik pirkėjus, bet ir gydytojus: už įsiūlytą vaistą atsidėkoja kelionėmis ir seminarais. „Farmacijos verslas žmonių sveikatos sąskaita uždirba labai didelius pinigus“, – įsitikinęs gydytojas, medicinos sistemos žinovas Arvydas Akstinavičius, rašo „Respublika“.

REKLAMA

Pasak A.Akstinavičiaus, vaistų ir maisto papildų kiekiu, tenkančiu vienam gyventojui, lietuviai gali konkuruoti ir su didžiosiomis šalimis. „Geriau vėliau negu niekada, bet reikia daryti labai rimtas išvadas ir vaistų, maisto papildų reklamavimą labai stipriai riboti“, – siūlo A.Akstinavičius.

Anot jo, pažaboti reiktų ir vaistų kainas, kurios kitose Europos Sąjungos šalyse yra triskart mažesnės, rašoma dienraštyje „Respublika“. „Antkainiai Lietuvoje siekia šimtą ar net du šimtus procentų. Natūralu, kad pinigų neužtenka net kompensuojamiesiems vaistams“, – patikslina medikas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų