REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Šeštadienį Vilniuje prasidedančios akcijos "Kalėdinė eglutė - namų šilumai" metu sostinės gyventojai bus raginami neišmesti nupuoštų medelių į sąvartynus ar gatvę, o nešti į specialius, prie didžiųjų prekybos centrų įrengtus ir akcijos atributika pažymėtus konteinerius.

Kaip pranešė Aplinkos ministerija, iš surinktų eglaičių bus pagamintas biokuras, kuris bus naudojamas vilniečių būstams šildyti.

Iki sausio 14 dienos truksiančią akciją "Kalėdinė eglutė - namų šilumai" organizuoja Lietuvos biokuro gamintojų ir tiekėjų asociacija "Litbioma", Aplinkos ministerija ir Vilniaus miesto savivaldybė.

Lietuvoje 2005 metais, naudojant vietinį biokurą, buvo pagaminta apie 12 proc. centralizuotu būdu tiekiamos šilumos energijos, praėjusiais metais - apie 15 proc. Biokuras kūrenamas daugiau kaip 200 šalyje veikiančių katilinių. Prognozuojama, kad 2013 metų Lietuva iš atsinaujinančių energijos šaltinių galės pagaminti iki 25 proc., o 2025 metais - iki 50 proc. centralizuotai tiekiamos šilumos energijos.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų