REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Dvylikametė Marijana Naumova tikisi netrukus patekti į Gineso rekordų knygą kaip pirmoji mergaitė iki 15 metų, iškėlusi 70 kg svorio štangą.

REKLAMA
REKLAMA

Ji dar nebuvo sulaukusi nė paauglystės, kai tapo tikra Rusijos sunkiosios atletikos sensacija. Penktos klasės moksleivė jau pagerino ne vieną svorių kėlimo pasaulio rekordą, nors užsiiminėti šiuo sportu pradėjo visiškai atsitiktinai, rašo rt.com.

REKLAMA

„Gulėdama ant suoliuko svorius kiloju nuo tada, kai man buvo dešimt metų,– pasakojo mergaitė. – Su tėčiu nuėjome į varžybas ir per pertrauką nusprendžiau pabandyti pakelti štangą. Ji sveria 20 kilogramų, o man pavyko ją pakelti keturis kartus. Tai matęs ekspertas pasakė, kad turėčiau treniruotis, nes tai retas dalykas.“

Vargu ar kas nors, pažvelgęs iš šalies, galėtų atspėti, jog palyginti smulkaus sudėjimo, 48 kg sverianti mergaitė galėtų pakelti pusantro karto tiek, kiek sveria pati. Tačiau ūgis ir svoris – dar ne viskas. Nors svorius kiloja ir už Marijaną didesnės mergaitės, ji buvo pripažinta pasaulio lydere grupėje iki 15 metų.

REKLAMA
REKLAMA

Štangos kėlimas gulint ant suolelio nėra olimpinė sporto šaka, tad Marijana negauna jokio valstybinio finansavimo. Vienas iš variantų tęsiant sportininkės karjerą – pereiti į sunkiąją atletiką, tačiau kol kas ji dar nėra apsisprendusi. Be to, ir Marijanos tėvas, kuris taip pat buvo profesionalus svorių gulint ant suolelio kilotojas, įspėja, jog sunkioji atletika turi savo spąstus: „Sunkiojoje atletikoje ypač dideli krūviai tenka keliams ir stuburui. Sportininkai gali rimtai varžytis maždaug iki 25–30 metų amžiaus, nes vėliau jėgas atima traumos. Keliant svarmenis gulint ant suolelio, tokio pavojaus nėra.“

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Nors mokykloje berniukai, greičiausiai iš pavydo, ir pasišaipo iš Marijanos, ji tikisi, kad ateityje jos pasiekimai įkvėps ne tik kitus vaikus, bet ir suaugusiuosius.

Pers savo trumpą sportininkės karjerą Marjana jau pasiekė neįtikėtinų aukštumų, bet sustoti nežada. Jos tikslas – per ateinančius metus iškelti 80 kg svorio štangą. Na o turint omenyje greitą mergaitės sėkmę ir ryžtą toliau treniruotis, nebūtų nuostabu, jei jos vardas į rekordų knygas būtų įrašytas ir dar daugiau kartų.





REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų