REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Norvegai piktinasi žiniasklaidos dėmesiu A.Breivikui.

Andersas Breivikas „išgarsėjo“ nužudęs dešimtis žmonių Norvegijos Utiojos saloje. Žudikas laukia bausmės kalėjime, tačiau apie jį, atrodo, bus kalbama dar ilgai. Nors būtent tam kelią nori užkirsti ne tik aukų artimieji, bet ir didžioji dauguma norvegų.

REKLAMA
REKLAMA

Žmonės, prisimindami tragediją, diskutuoja, kiek atsieis žudiko išlaikymas kalėjime ir kiek žiniasklaida turėtų rašyti apie šį siaubūną. Mat aukų artimieji ir daugelis norvegų nenori nieko girdėti apie žmogžudį. Ir tuo labiau kasdien matyti jo nuotraukų laikraščiuose ir reportažų apie jį per televiziją.

REKLAMA

Jau ne vieną savaitę A. Breiviko nuotraukos kasdien spausdinamos pirmuose populiariausių laikraščių puslapiuose. Kai kuriose pardavimo vietose prekybininkai iš stendų buvo priversti išimti laikraščius, kuriuose buvo A. Breiviko nuotraukos – to pageidavo pasipiktinę pirkėjai. Į kovą su leidėjais pakilo ir aukų artimieji. Jie siunčia laiškus leidinių redaktoriams ir TV kanalų vadovams ir reikalauja nebespausdinti žudiko nuotraukų.

REKLAMA
REKLAMA

Norvegų advokatų kontora „Stabell & Co“ laikraščiui „Aftenposten“ sakė, kad jų klientai piktinasi ne tuo, jog žiniasklaida informuoja visuomenę apie tragediją ir nušviečia su tuo susijusius procesus, bet A. Breivikui skiriamu dėmesiu. „Mūsų klientai įsitikinę, kad šiam žmogui skiriama per daug viešumo, ir mes siekiame tai pakeisti“, – teigė teisininkai.

Bene daugiausia kliuvo britų laikraščiui „The Mirror“, kuris ignoravo visus prašymus nesilankyti Utiojos saloje ir gerbti aukų privatumą. Jis kaltinamas, kad ne tik skyrė ypač daug dėmesio A. Breivikui ir tragedijai, bet ir didžiavosi tuo, ką daro. „The Mirror“, savo ruožtu, atsakė, kad nieko apie tokį prašymą nėra girdėję.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų