REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Atsispirti norams prieš artėjančius rinkimus įsiteikti rinkėjams ir dėl krepšinio nepamiršti tiesioginių pareigų Seimo 2011 metų rudens sesijos pirmojo posėdžio metu parlamentarus paragino Seimo Pirmininkė Irena Degutienė.

REKLAMA
REKLAMA

Šeštadienį prasidėjusios Seimo rudens sesijos preliminarioje darbų programoje - beveik 680 teisės aktų projektų. Iš jų - apie 160 prioritetinių teisės aktų projektų, skirtų finansų konsolidavimui, socialinės apsaugos sistemos pertvarkai, energetikai, kovai su korupcija, modernios ekonomikos kūrimui ir verslo sąlygų gerinimui, moderniam valstybės valdymui siekiant paslaugų kokybės.

REKLAMA

Pradėdama Seimo rudens sesiją Seimo Pirmininkė taip pat pakvietė parlamentarus pagerbti Rugsėjo 11-osios teroristinių išpuolių, kurių dešimtmetis bus minimas sekmadienį, aukų atminimą.

„Mūsų rudens sesijos pradžia sutampa su skaudžiu atminimu: rytoj pasaulis minės Rugsėjo 11-osios teroristinių išpuolių prieš Jungtines Amerikos Valstijas dešimtąsias metines. Šie įvykiai pakeitė daug ką ir privertė vėl ir vėl permąstyti kertines vertybes, vėl iš naujo atrasti tuos pamatus, ant kurių laikosi mūsų tarpusavio santykiai ir bendradarbiavimas. Ir šiandien, praėjus dešimtmečiui, negyjančios išpuolių žaizdos vėl kraujuoja visų, kurie per šį nusikaltimą neteko savo artimųjų, širdyse. Pagerbkime jų ir visų terorizmo aukų atminimą tylos minute“, - sakė I. Degutienė.

REKLAMA
REKLAMA

Seimo Pirmininkė paragino Seimo narius atsispirti norams prieš artėjančius Seimo rinkimus įsiteikti rinkėjams ir žarstyti nerealius pažadus.

„Labai tikiuosi, kad tokių reiškinių šįkart matysime mažiau, kad visi suvoksime, jog sunkmetis dar nėra galutinai pasibaigęs, finansinė situacija pasaulyje ir Lietuvoje dar labai įtempta ir dar negalime pilnai atleisti diržų ir patenkinti visų troškimų. Prašau visų atsižvelgti į mūsų karčias pamokas 2007 metų rudenį, kai priimtas nerealus, smarkiai išlaidaujantis 2008 metų biudžetas vos nenuvarė visos valstybės į bankrotą ir vėliau buvo pavadintas puota maro metu“, - sakė I. Degutienė.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Seimo Pirmininkė paragino ir opozicijos atstovus nepamiršti, kad po rinkimų jiems gali tekti perimti vadovavimą valstybei.

„Mieli opozicijos atstovai, puikiai suprantami Jūsų norai parodyti rinkėjams, kad jūs valdytumėte valstybę geriau, puikiai suprantamos jūsų pastangos pasirodyti, kaip stipriai kaunatės už kiekvieną socialinę grupę ar lengvatą, tačiau prašau taip pat nepamiršti, kad jei per rinkimus rinkėjai jumis pasitikės ir jūs imsite valdyti bankrutuojančią valstybę, nedaug turėsite galimybių išpildyti savo pažadus jiems. Todėl labai prašau visų toliaregiškumo, valstybinio požiūrio ir aiškaus realybės suvokimo“, - sakė I. Degutienė.

REKLAMA

Seimo Pirmininkė atkreipė dėmesį, kad dauguma parlamentarų, kaip ir visa Lietuva, gyvena krepšiniu, bet paragino dėl krepšinio nepamiršti ir tiesioginių pareigų.

„Tikiuosi susikaupimo ir susiklausymo nuo pirmų dienų, labai tikiuosi, kad mokėsime ne tik kalbėti, bet ir girdėti vieni kitus, kad mūsų darbas būtų konstruktyvus ir naudingas, kad asmeniškumus paliksime už šios salės ribų ir savo darbe vadovausimės tuo pačiu šūkiu, kaip ir mūsų krepšinio rinktinė: “Mes už Lietuvą", - sakė I. Degutienė.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų