REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Nors visi pasaulio miestai išraizgyti tūkstančių gatvių, gatvelių ir skersgatvių, kai kurios iš jų visada būna geriau pažįstamos. Nusėtos parduotuvėmis, barais, restoranais ir naktiniais klubais, jos tampa lankytinomis turistų vietomis. Tinklalapis touropia.com pateikia 10 pačių garsiausių gatvių, prospektų ir alėjų iš viso pasaulio sąrašą.

REKLAMA
REKLAMA

10. Lombard Street

Lombardo gatvė (nuotr.flickr.com) (nuotr. Gamintojo)Lombardo gatvė (nuotr.flickr.com) (nuotr. Gamintojo)

 

Įsikūrusi tarp Hyde ir Leavenworth gatvių San Franciske, Lombard gatvė garsėja kaip pati vingiuočiausia gatvė šiame mieste. Viena gatvės dalis turi net aštuonis staigius posūkius, kurie buvo sukurti tam, kad galima būtų apeiti stačius kalnų šlaitus. Greitis šioje gatvėje ribojamas iki 8km per valandą.

REKLAMA

9. Abbey Road

Abbey Road (nuotr.flickr.com) (nuotr. Gamintojo)Abbey Road (nuotr.flickr.com) (nuotr. Gamintojo)

 

Abbey plentas yra Londono šiaurėje, o Abbey įrašymo studija, kurioje grupė „Beatles“ įrašė apie 90% savo kūrinių, įsikūrusi kelio pabaigoje. 1969 metų balandį, jie čia atvyko, kad įrašytų savo finalinį albumą pavadinimu „Abbey Road“. Albumas tapo vienas populiariausių ir perkamiausių visame pasaulyje. Šiandien turistai čia traukia, kad sukurtų savo „albumo viršelį“.

REKLAMA
REKLAMA

8. Holivudo šlovės Alėja

Hoolyvudo šlovės alėja (nuotr.flickr.com) (nuotr. Gamintojo)Hoolyvudo šlovės alėja (nuotr. Wikipedia) (nuotr. Gamintojo)

 

Holivudo šlovės alėjoje, išsidėsčiusioje palei Holivudo prospektą Los Andžele, galite pamatyti garsių aktorių, muzikantų, režisierių, prodiuserių ir kitų žvaigždžių pavardes, įspaustas šaligatvyje penkiakampėse žvaigždėse. Taip buvo įamžinta daugiau nei 2 400 žvaigždžių. Kiekvienas gali skirti tokią nominaciją pramogų industrijoje nusipelniusiems žmonėms. Apie 200 kandidatų sąrašas kasmet pasiekia Holivudo komercinius rūmus, kad būtų patvirtintas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

7. La Rambla

La Rumbla (nuotr.flickr.com) (nuotr. Gamintojo)La Rumbla (nuotr.flickr.com) (nuotr. Gamintojo)

 

Apsodinta medžių linijomis, La Rambla yra viena judriausių pėsčiųjų gatvių Barselonoje, Ispanijoje. Didžiąją laiko dalį, gatvės yra „okupuojamos“ ne vietinių gyventojų, bet turistų, kurie iš esmės pakeitė gatvės charakterį. Dėl šios priežasties ji taip pat tapo ir kišenvagių pagrindine vieta. Kartais ši gatvė dar vadinama La Ramblas, nes iš tiesų, tai yra ne kas kita, kaip kelių skirtingų gatvių visuma.

6. Orchard Road

Orhard Road (nuotr.flickr.com) (nuotr. Gamintojo)Orhard Road (nuotr.flickr.com) (nuotr. Gamintojo)

 

Orchard gatvė yra pagrindinė apsipirkinėjimo vieta Singapūre, gausiai lankoma vietinių gyventojų ir turistų. Pavadinta vaismedžių sodų garbei, gatvė nusėta parkeliais, restoranais, kavinėmis, naktiniais klubais ir viešbučiais. Čia taip pat stovi Singapūro prezidento rezidencija Istana. Gatvė ypač gražiai atrodo Kalėdų metu - ją puošia kalėdinės dekoracijos, netikri elniai ir sniego imitacija.

REKLAMA

5. Khao San Road

Khao San Road (nuotr.flickr.com) (nuotr. Gamintojo)Khao San Road (nuotr.flickr.com) (nuotr. Gamintojo)

 

Khao San Road yra nedidelis kelias, įsitaisęs vos už kvartalo nuo Čao Praja upės, Bankoke, Tailande. Khaosan galima išversti kaip „nelukštenti ryžiai“, kas savo ruožtu skatina prisiminti, kad ši gatvė buvo pagrindinė ryžių prekyvietė Bankoke. Per pastaruosius 20 metų Khao San Road tapo pagrindine turistų ir žygeivių susirinkimo vieta. Čia galima nebrangiai apsistoti - išsirinkti gyvenamąją vietą nuo bendrabučio tipo iki 3 žvaigždučių viešbučio. Šioje gatvėje gausu prekystalių, restoranų, parduotuvių, internetinių kavinių bei kelionių agentūrų.

REKLAMA

4. Wall Street

Wall Street (nuotr.flickr.com) (nuotr. Gamintojo)Wall Street (nuotr.flickr.com) (nuotr. Gamintojo)

 

Wall Street yra Pasaulio finansų centro ir Niujorko vertybinių popierių biržos istorinė širdis. Gatvės pavadinimas tapo Amerikos stambiojo verslo ir akcijų prekybos priežodžiu. Siaura gatvė, einanti žemyn nuo Broadway iki East River gatvės, buvo pavadinta Wall Street dėl XVII a. čia pastatytos sienos, ribojančios olandų persikėlimą į Niujorką. Iki vėlyvojo XVIII a. prekybininkai ir biržos lošėjai rinkosi Wall Street gatvės papėdėje ir prekiavo neoficialiai. Tai buvo atskaitos taškas Niujorko vertybinių popierių biržai, kuri buvo įkurta 1817 metais. Kitos garsios Niujorko gatvės yra Broadway, Fifth Avenue ir Madison Avenue.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

3. Via Dolorosa

Via Dolorosa (nuotr.flickr.com) (nuotr. Gamintojo)Via Dolorosa (nuotr.flickr.com) (nuotr. Gamintojo)

 

Via Dolorosa (arba Kančios kelias) yra garsi Jeruzalės senamiesčio gatvė, kuri žymi Kristaus kelią, kurį praėjo Jėzus, nešdamas kryžių iki savo mirties. 250 metrų maršrutas keitėsi per šimtmečius ir jau XX a. archeologiniai radiniai rodo, kad Via Doloresa iš tikrųjų buvo realus takas. Nepaisant to, piligrimai kasmet tradiciškai keliauja pėsčiomis numatytu kančios keliu. Maršrutas turi 14 Kryžiaus stotelių, kurios atskleidžia tam tikrą įvykį ar istoriją.

REKLAMA

2. Las Vegas Strip

Las Vegas Strip (nuotr.flickr.com) (nuotr. Gamintojo)Las Vegas Strip (nuotr.flickr.com) (nuotr. Gamintojo)

 

Las Vegas – pasaulio azartinių lošimų sostinė, įsikūrusi viduryje Nevados dykumų. Las Vegas Strip gatvė yra nusėta daugybe lošimo namų, viešbučių, prabangių restoranų, kuriančių prašmatnią ir kartu lepinančią atmosferą. Kiekvienas kazino paprastai turi pavadinimą, kuris asocijuojasi su romantika, paslaptimi ar kitais jausmais.

1.Champs-Elysees

Elizėjaus laukai (nuotr.flickr.com) (nuotr. Balsas.lt)Elizėjaus gatvė  (nuotr.flickr.com) (nuotr. Gamintojo)

 

Kino teatrai, kavinės, prabangios parduotuvės ir kaštonų medžiai turbūt kiekvienam, nors kartą buvusiam Paryžiuje, padės atpažinti Champs-Elysées gatvę, žymiausią visoje Prancūzijoje. Šis elegantiškas prospektas tęsiasi nuo Santarvės aikštės (Place de la Concorde) iki Triumfo arkos (Arc de Triomphe). Tai vienas iš prestižiškiausių Paryžiaus prospektų. Tik nedaugelis žmonių gali leisti sau gyventi šioje gatvėje.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų