REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Indonezijos salynas didelis ne tik savo plotu, bet ir gyventojų skaičiumi. Su 18 100 salų, iš kurių  6 000 gausiai apgyvendintos, Indonezija yra vadinama didžiausiu salynu pasaulyje. Čia gyvena apie 240 mln. skirtingų etninių grupių žmonių, kurie kalba 250 skirtingomis kalbomis. Nors Balis yra laikomas populiariausias tarp turistų, čia galite aplankyti ir daugelį kitų įspūdingų vietovių.

REKLAMA
REKLAMA

10. Tobos ežeras (Toba Lake)

Tobos ežeras (nuotr. flickr.com) (nuotr. Gamintojo)Tobos ežeras (nuotr. flickr.com) (nuotr. Gamintojo)

Tobos ežeras yra įsikūręs Sumatros saloje, šiaurinėje Barisano kalnų dalyje, Šiaurės Sumatros provincijoje. Jo ilgis siekia 100 km, o plotis 34 km. Tai didžiausias vulkaninės kilmės ežeras pasaulyje, susiformavęs po ugnikalnio išsiveržimo prieš 70 000 metų. Ežero viduryje turistai gali aplankyti didžiausią Pulau Samosir salą bei paplaukioti šiltuose vulkaniniuose vandenyse.

REKLAMA

9. Tanjung Puting nacionalinis parkas

Tanjung Puting nacionalinis parkas (nuotr. flickr.com) (nuotr. Gamintojo)Tanjung Puting nacionalinis parkas (nuotr. flickr.com) (nuotr. Gamintojo)

Tanjung Puting Nacionalinis parkas yra centriniame Kalimatane. Šis parkas yra begalės rūšių paukščių, roplių ir žindulių bei laukinės gamtos namai. Čia galite pamatyti gibonus, makakas, dėmėtuosius leopardus, pitonus, krokodilus ir, žinoma, orangutangus.

8. Baliemo slėnis (Baliem Valley)

Baliemo slėnis (nuotr. flickr.com) (nuotr. Gamintojo)Baliemo slėnis (nuotr. flickr.com) (nuotr. Gamintojo)

Vakarų Naujosios Gvinėjos Baliemo slėnis siūlo pažvelgti į tai, kas anksčiau buvo vadinama akmens amžiumi. Apie šį slėnį niekas nieko nežinojo iki 1938 metų, kol jis nebuvo pastebėtas žvalgomojo skrydžio metu iš Džajapuros. Wamena miestas yra atspirties taškas daugeliui lankytojų, kurie šiandien atvyksta pasigėrėti įspūdingais kalnais, upių žiotimis ir genčių kaimeliais.

REKLAMA
REKLAMA

7. Mount Bromo

Mount Bromo (nuotr. flickr.com) (nuotr. Gamintojo)Mount Bromo (nuotr. flickr.com) (nuotr. Gamintojo)

Gunung Bromo yra aktyvus Indonezijos ugnikalnis ir dalis Tengger masyvo, Rytų Javoje. Nors būdamas 2329 m aukščio jis ir nėra aukščiausia vulkaninė viršūnė, tai vienas geriausiai žinomų ugnikalnių. Jis taip pat yra viena mėgstamiausių turistų vietų. Vulkanas, apsuptas jūros ir ugnikalnių smėlynų, atveria lankytojams nežemiškus vaizdus.

6. Bunaken

Bunaken (nuotr. flickr.com) (nuotr. Gamintojo)Bunaken (nuotr. flickr.com) (nuotr. Gamintojo)

Sakoma, kad Bunaken saloje, esančioje Sulavesio pakrantėje, galima pamatyti pačius gražiausius koralinius rifus, mat populiariausia pramoga čia yra nardymas. Sala taip pat yra Marine parko dalis, kuriame gyvena apie 70% žuvų rūšių iš viso Ramiojo vandenyno. Geriausias laikas nardyti nuo balandžio iki lapkričio mėnesių.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

5. Torajaland

Torajaland (nuotr. flickr.com) (nuotr. Gamintojo)Torajaland (nuotr. flickr.com) (nuotr. Gamintojo)

Torajaland (arba Tana Toraja) yra pietų Sulavesio aukštumos regionas, garsėjantis savo masyviais, aukštais namų stogais ir įspūdingomis, tačiau kartu ir siaubingomis laidojimo apeigomis. Po mirties, žmogaus kūnas yra laikomas kelerius metus, kai įprastai tokia ceremonija trunka vos keletą dienų. Galiausiai supuvęs mirusiojo kūnas laidojamas nedideliame urve arba tuščiaviduriuose medžiuose.

4. Gili sala

Gili sala (nuotr. flickr.com) (nuotr. Gamintojo)Gili sala (nuotr. flickr.com) (nuotr. Gamintojo)

Dar viena gausiai turistų lankoma vieta - trijų nedidelių salų - Gili Trawangan, Gili Meno ir Gili Air - salynas. Salos yra ypač ramios su begale mažyčių jaukių paplūdimio kavinių. Nei motociklai, nei mašinos negali drumsti salos taikios atmosferos.

REKLAMA

3. Komodo nacionalinis parkas

Komodo nacionalinis parkas (nuotr. flickr.com) (nuotr. Gamintojo)Komodo nacionalinis parkas (nuotr. flickr.com) (nuotr. Gamintojo)

Komodo nacionalinis parkas esantis Lesser Sunda saloje apima tris didesnes salas Komodo, Padar ir Rincah bei dar bene 26 mažesnes. Parkas pavadintas Komodo vardu, didžiausio Komodo roplio vardu, kuris išauga iki 3 metrų ir gali sverti daugiau nei 70kg. Nors šie ropliai pagrinde minta negyvų gyvūnų dvėseliena, jie taip pat yra ir didžiausi plėšrūnai, kurie gali sumedžioti paukščius ar net žinduolius. Žmones jie užpuola labai retai.

REKLAMA

2. Borobuduras

Boroboduras (nuotr. flickr.com) (nuotr. Gamintojo)Boroboduras (nuotr. flickr.com) (nuotr. Gamintojo)

Borobuduras – didžiausia budistų šventykla, įsikūrusi pietryčių Azijoje, Javos saloje. Jos statybos, organizuotos karaliaus Sailendra, prasidėjo VIII a., truko 75 metus ir jai pastatyti buvo sunaudota 2 milijonai akmeninių blokų. Šventykla yra apskritos laiptuotos piramidės formos, joje saugomos 504 Budos skulptūros. Ištisus šimtmečius šventykla, užnešta vulkaniniais pelenais, buvo pamiršta, tačiau šiandien ji yra viena mėgstamiausių turistų lankomų vietų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

1.Balis

Balis (nuotr. flickr.com) (nuotr. Gamintojo)Balis (nuotr. flickr.com) (nuotr. Gamintojo)

Balis yra viena lankomiausių salų visame pasaulyje. Vaizdingi kraštovaizdžiai, tropiniai paplūdimiai, sodrios ryžių terasos, spalvingi šlaitai bei giliai induizmo kultūrą atspindintis miestas kasmet pritraukia tūkstančius turistų. Draugiški žmonės, įspūdingi paplūdimiai, buriavimo ir nardymo pramogos pavertė Balį neprilygstama atrakcija Indonezijoje.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų