REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Kas nulemia bet kokią ligą? Gydytojai refleksoterapeutai įsitikinę, kad pirmoji bet kokio negalavimo priežastis – žmogaus charakteris, bet gal mūsų charakteris yra toks todėl, kad jį formuoja turimos sveikatos problemos?

REKLAMA
REKLAMA

Kaip teigia gydytojai refleksoterapeutai, kiekvienas organas žmogaus kūne yra išsidėstęs viename iš 12 meridianų, per kuriuos eina energija. Liga atsiranda, kai sutrinka teisingas energijos tekėjimas, o tai dažniausiai nutinka veikiant neigiamoms emocijoms, kurios sukelia kanalų persilenkimus ir užspaudimus. Kanalui „pavaldūs“ organai ima deformuotis ir išskiria arba pernelyg daug, arba per mažai energijos.

REKLAMA

Bet kokia žmogaus emocija – teigiama arba neigiama – veikia tam tikrą organą, todėl stiprūs blogi jausmai sutrikdo kūno darbą.

Klasikinis pavyzdys – taip vadinama streso, arba nervų sukelta opa. Skrandžio veikla tiesiogiai priklauso nuo žmogaus emocinio fono. Stiprus stresas sugeba „praėsti“ skrandžio gleivinę tiesiog per keletą minučių.

Daugelis ligų – hipertonija, širdies ir kraujagyslių susirgimai, odos ligos, bronchų astma, inkstų, kepenų, tulžies pūslės veiklos sutrikimai ir t.t. – laikomi psichosomatiniai, kai liga kyla dėl emocinių ar asmenybės problemų. Patyrę medikai, žinodami paciento charakterį ir polinkius su didele tikimybe gali diagnozuoti jo ligą.

REKLAMA
REKLAMA

Viršininko liga

Kokie žmonės tampa vadovais? Užsispyrę ir nenumaldomi. Jie ir patys metų metais dirba įtemptu režimu ir pavaldiniams neleidžia sėdėti sudėjus rankų.

Toks gyvenimo būdas nebūna be stresų ir pykčio protrūkių, O tai pastoviai „slegia“ antinksčių odą ir daro įtaką didesniam adrenalino proveržiui į kraują. Hormoniniai šuoliai sukelia kraujagyslių spazmus, o tai apsunkina širdies veiklą. Stiprus kraujagyslių tonusas tampa pastoviu, todėl visada laikosi aukštas arterinis kraujospūdis

Kompanijos siela su nesveika tulžies pūsle

Visų mėgstami ir visur laukiami žmonės – pankreatito, tulžies pūslės ligų ir inkstų dieglių aukos. Gyvas, energingas žmogus dažniausiai būna karštakošis, bet greitai atsileidžia, lengvai apsisprendžia, be vargo randa su bet kuo kalbą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Ramiai nusėdėti vietoje šiems žmonėms neleidžia diegliai, spazmai ir netikėti skausmo priepuoliai, kurie yra anksčiau minėtų ligų palydovai. Spazmo metu toks žmogus praranda savikontrolę, kuo ir paaiškinami ir staigūs pykčio protrūkiai, ir nerimastingumas ir kartais perdėtas judrumas. Taigi, liga valdo charakterį?

Astma – jautrios natūros nuosprendis

Lengvai pažeidžiamas, nepatiklus, nervingas ir neramus kūrybingų asmenybių charakteris paaiškinamas paprastai – jų plaučiai silpni. Juos persekioja bronchitai, chroniškos pneumonijos ir bronchų astma.

REKLAMA

Bronchų spazmai verčia juos pastoviai jausti įtampą, o tai „pamaitina“ jų nervingumą ir emocionalumą. Dažniausia tokių žmonių emocija – liūdesys, o mėgstamiausias užsiėmimas – saviplaka.

Bailiukų nesveiki inkstai

Baimės perteklius pažeidžia inkstus ir šlapimo pūslę. Pavyzdžiui, tai kad vaikas suserga enureze (nevalingas šlapinimusis), didelį vaidmenį prieš tai suvaidina stiprus išgąstis. Netgi cistitas dažnai pasireiškia po staigaus išgąsčio, o peršalimas tik daro įtaką ligos atsiradimui šlapimo pūslėje.

REKLAMA

Užsirūstinote? Pasitikrinkite kepenis

Pyktis ardo kepenis – šį organą ne veltui vadina išgyventų nuoskaudų saugykla.

Įsiūtis, pyktis aktyvina kepenų veiklą, priverčia jas dar uoliau gaminti tulžį, kuri kraujotakos išnešiota po visą kūną, nuodija organizmą.

Siekti aukštumų stumia... diagnozė?

Kokią vietą gyvenimą paprastai randa sveiki žmonės, neturintys chroniškų ligų?

Sveiki žmonės paprastai nesiekia karjeros aukštumų. Tai puikūs darbuotojai, bet jiems nebūdinga puikybė, jie metų metais dirba tuose pačiose pareigose, nereikalaudami paaukštinimo nei didesnės algos. Tačiau jie nesugeba dirbti šturmo tempu ir nesiekia naujų atradimų.

Asta Geibūnienė

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų