REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Lietuvos socialdemokratų partijos frakcija palaikys Prezidentės siūlomą Šilumos ūkio įstatymo pakeitimo ir papildymo įstatymo projektą, nes jį priėmus galėtų sumažėti dalies gyventojų sąskaitos už šildymą. Tokį sprendimą priėmė LSDP frakcijos darbo grupė aptarusi projektą su Prezidentūros atstovais.

REKLAMA
REKLAMA

„Siūlomi Šilumos ūkio įstatymo projekto pakeitimai yra nukreipti į šilumos suvartojimą. Į projektą įtraukti siūlymai apie kuriuos ne kartą kalbėjome. Pirmiausia – šilumos punktų perdavimas gyventojams. Atskyrus šilumos punktų priežiūrą nuo tiekimo, šilumos punktus galės prižiūrėti pačios bendrijos arba gyventojų pasirinktas administratorius. Kai šilumos punktai priklausys patiems vartotojams, lėšų pavyks sutaupyti, nes bus pasirenkama optimali šildymo temperatūra, nesiekiant gauti už tai daugiau pajamų gamintojui“, – teigia LSDP frakcijos seniūnas.

REKLAMA

A.Butkevičiaus teigimu, priėmus šį įstatymą, išsispręstų mažų savivaldybių apribojimo problemos, nes joms draudimas būti šilumos punktų administratoriumi nebūtų taikomas.

„Per metus Vyriausybė nesugebėjo suburti kompetentingų asmenų derybų grupės, o Energetikos ministras tik maitino visuomenę ir politikus tuščiais pažadais, neva dujų kainą pavyks sumažinti 15 proc. Dabar, kai dujos, lyginant su praėjusiais metais, išaugo trečdaliu, šildymo sezonas taps dar didesniu galvos skausmu šilumos vartotojams. Šilumos ūkio įstatymo projektas privalo būti svarstomas kuo skubiau Seimo rudens sesijoje. Tačiau noriu perspėti, jog dėl padidėjusios dujų kainos, net ir priėmus Šilumos ūkio įstatymo pakeitimus, galutinis rezultatas gali pakisti tik nežymiai“, –  teigė A. Butkevičius.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų