REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Vilniaus apygardos teismas paprašė policijos atvesdinti vadinamojoje sostinės architektų byloje minimą Dianą Sabaliauskienę.

REKLAMA
REKLAMA

Vilniaus miesto pirmajame apylinkės teisme architektų bylos dalyviai – Irena Kliobavičiūtė, D. Sabaliauskienė ir Darius Bagdonavičius buvo išteisinti, tačiau nukentėjusiuoju pripažintas vilnietis verslininkas Vytautas Petrauskas nesutiko su nutartimi ir padavė apeliacinį skundą.

REKLAMA

Žiniasklaidoje plačiai pagarsinta byla šią savaitę iš naujo atversta aukštesnės instancijos – Vilniaus apygardos – teisme, tačiau pirmajame posėdyje nepasirodė viena kaltinamųjų D. Sabaliauskienė.

Kaltinimą šioje byloje palaikantį prokurorą laikinai pavadavęs Vilniaus apygardos prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyriaus prokuroras Linas Kuprusevičius portalui balsas.lt sakė, kad D. Sabaliauskienė tiesiog ignoravo teismo bandymus su ja susisiekti bei pranešti apie artėjantį posėdį.

REKLAMA
REKLAMA

„Pranešti šią žinią D. Sabaliauskienei bandyta įvairiausiais būdais. Paštu jai buvo siunčiami registruoti teismo šaukimai. Posėdžio dieną ji net sulaukė skambučio telefonu iš teismo. Kiek žinau, D. Sabaliauskienė ir I. Kliobavičiūtė dirba vienoje bendrovėje, tad jos viską puikiai žino apie šią bylą. Atsakymas, kad ji neva nežinojusi apie vyksiantį teismo posėdį, stebina“, – teigė L. Kuprusevičius.

Vilniaus apygardos teismas nutarė į kitą posėdį atvesdinti D. Sabaliauskienę.

Balsas.lt primena, kad trys bendrovės „Senojo miesto architektai“ darbuotojai kaltinami dėl dokumentų suklastojimo, kuriuose neteisėtai padidino telekomunikacijų bendrovės „Teo LT“ administracinio pastato aukštingumą nuo 12 iki 15 aukštų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Kiek anksčiau teismui ligos istoriją mėgino sukurpti ir D. Bagdonavičius. Architektas teismą mėgino įtikinti, kad rimtai serga, tačiau klientais apsimetusiems žurnalistams pavyko užfiksuoti, kad tuo metu jis tvarkė asmeninius reikalus.

„Teismui pateiktoje medžiagoje matyti, kad rugsėjo 18 dieną šioje byloje sueina senatis. Manau, kad tai galėjo būti savotiškas bylos tempimas“, – apie D. Sabaliauskienės poelgį kalbėjo prokuroras L. Kuprusevičius.

Taip pat skaitykite:

Karas su TEO LT vis dar tęsiasi

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų