REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Seimo nacionalinio saugumo ir gynybos komiteto pirmininkas Arvydas Anušauskas siūlo rimtai nevertinti JAV ambasados Lietuvoje darbuotojų ataskaitų apie Lietuvos socialdemokratų partijos buvusio vadovo siekius užvaldyti Darbo partiją (DP).

REKLAMA
REKLAMA

A. Anušausko teigimu, jis gali kalbėti tik apie tai, kas vyksta jo partijoje, t.y. Tėvynės Sąjungoje – Lietuvos krikščionyse demokratuose (TS-LKD). „Žinote, paprastai reikia klausti apie paties žmogaus partiją. Jei manęs paklausite, ką veikia socialdemokratai, net nežinau nė ką pasakyti. Kitas dalykas, kad valdžios įstaigos niekur pasaulyje, ne tik Lietuvoje, nekomentuoja „WikiLeaks“  informacijos, nes ji yra vogta. Tai būtų tas pats, kas prekiauti vogtais daiktais“, - sakė jis.

REKLAMA

Be to A. Anušauskas suabejojo ir pačiu turiniu. „Kai kalbame apie diplomatų pro memorias, reikia suvokti, kad tai yra subjektyvi žmogaus nuomonė, kuri nebūtinai remiasi tikrais faktais ar konfidencialiai sužinotais dalykais, o ne tuo, kas perskaityta žiniasklaidoje. Pačių vykstančių pokalbių metu niekas nedaro įrašų ir stenogramų. Įspūdžiai užrašomi vėliau“, - samprotavo komiteto pirmininkas.

Pasak A. Anušausko, net ir sovietinio saugumo (KGB) veikloje būdavę atvejų, kai užsienyje reziduojanti agentūra į ataskaitas, kaip savo asmeniškai išsiaiškintą dalyką, pateikdavo laikraštinę informaciją ar jos interpretaciją.

REKLAMA
REKLAMA

Buvęs komiteto vadovas Algimantas Matulevičius tokį A. Anušausko požiūrį vadina demagogija. „Jei net pro rakto skylutę pamatei vagystę ar kitą nusikaltimą – turi pilietiškai reaguoti. O tokia pozicija, kokią užima pirmininkas – lengviausia ir patogiausia. Bėgimas nuo atsakomybės“, - sakė jis portalui „Balsas.lt“.

*****

Anot žiniasklaidos cituojamų „WikiLeaks“ paviešintų JAV ambasados  dokumentų, buvo rakštimi Lietuvos socialdemokratų partijos (LSDP) vadovybei ir to, pokalbiuose su užsienio diplomatais, esą neslėpė pats Gediminas Kirkilas. Amerikiečių diplomatų dokumente, kuris parašytas 2005 m. birželį, pasakojama, kad tuometinis krašto apsaugos ministras G. Kirkilas esą gyrėsi, kaip socdemai mėgino surežisuoti perversmą DP gretose.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų