REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Kalifornijos gubernatorius Jerry Brown pasirašė įstatymą, kuriuo nurodoma, kad 18 metų neturintys snieglentininkai ir slidininkai Kalifornijos apylinkėse gali slidinėti tik su šalmais.Toks įstatymas Kalifornijoje svarstytas ne kartą, kai jai vadovavo gubernatorius Arnold Schwarzenegger, bet prieš tokį įstatymą pasisakydavo dauguma balso teisę turinčių politikų. Tačiau įstatymo priešininkų skaičius labai sumažėjo. Tai įtakojo didelis nelaimių skaičius, kurių buvo galima išvengti, jei nelaimėliai būtų su šalmais. Be to, pastebima, kad vis daugiau slidininkų ir snieglentininkų neraginami įstatymo nešioja šalmus, nes supranta, kad tai yra pagrindinė apsisaugojimo priemonė.

REKLAMA
REKLAMA

„Šis įstatymas - įrankis nepaklusnių vaikų tėvams. Šalmų nenorinčioms nešioti atžaloms tėvai dabar galės pasakyti, kad tai numato įstatymas“, - sakė vienas Kalifornijos politinis veikėjas.

Tiesa, už šio įstatymo nesilaikymą baudžiami bus ne vaikai (kaip ir visada), o tėvai. Už tai jiems gresia 25 dolerių bauda.

Šis įstatymas taip pat nurodo slidinėjimo parkams įrengti specialius ženklus ir šalmus nuomoti kartu su slidinėjimo inventoriųi.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų