REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Užsienio specialistams be prasto klimato ir nepakankamo susisiekimo lėktuvais į Estiją persikelti trukdo ir kitas faktorius – jų vaikams paprasčiausiai nėra kur mokytis. Eesti Rahvusvaheline Kool (ERK) – vienintelė mokykla Estijoje, kur anglų kalbos galima mokytis pagal tarptautinius standartus. Mokslas ten kainuoja 16 000 eurų per metus, praneša dv.ee.

REKLAMA
REKLAMA

Tai, kad mokyklos verslas pelningas, parodo ir dividendų, kuriuos gauna mokyklos savininkai, dydis: pavyzdžiui, už 2008 metus – 4,4 milijonų Estijos kronų, už 2009 – 9,3 milijonai.

REKLAMA

Aukšta kaina už mokymą atbaido daugelį užsieniečių – tai tampa rimta kliūtimi, kad į Estiją vyktų specialistai iš užsienio.

„Aš pavadinčiau mokestį už mokslą ERK gąsdinančiu, jis labai aukštas. Jis yra aukštesnis nei Helsinkyje, Stokholme ir Vilniuje“, - pasakojo Tele2 Eesti valdybos pirmininkas Mindaugas Ubartas. Du jo vaikai mokosi šioje mokykloje. Jo manymu, kai specialistai keičia gyvenamąją vietą, aukštos kainos už mokslą gali tapti rimta kliutimi.

Kaip teigia Skype Technologies OÜ valdybos pirmininkas Stenas Tamkivi, tai yra labai rimta Estijos problema. „Problema net ne konkrečioje mokykloje, o tame, kad Estijoje yra vos viena tokia mokykla“, - teigė jis. Tamkivi pasakoja, kad neseniai įmonė turėjo kandidatą iš Šveicarijos, kuriam ERK pasiūlė mokslą jo dviems dukterims. „Šio mokslo kainą galima buvo palyginti tik su kainomis už mokslą Oksforde ar Standforde. Dėl to mes praradome specialistą“, - pasakojo Tamkivi. Ir tai nėra vienintelis pavyzdys.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų