REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Britų naujienų portalo „Guardian“ žurnalistė Angela Rippon apkeliavo Europos valstybes ir sudarė geriausių blusų turgų 10-uką.

REKLAMA
REKLAMA

1. Vaterlo, Belgija

Vaterlo, Belgija (nuotr. Gamintojo)Vaterlo, Belgija (nuotr. Gamintojo)

Belgijos mieste Vaterlo blusų turgus vyksta kiekvieną sekmadienį prekybos centro „Carefour“ automobilių stovėjimo aikštelėje. Per 300 prekystalių yra išdėstyti tvarkingose eilėse, tad pirkėjams yra lengviau orientuotis. Turguje galima rasti unikalių antikvarinių daiktų bei šiuolaikinių kolekcionierių pamėgtų prekių, tačiau reikia saugotis reprodukcijų. Galiausiai privertus vieną iš pardavėjų prisipažinti, kad jos parduodama rankinė yra netikra, ji pašnibždėjo: „Bet tai juk gera klastotė“, ir nuleido prekės kainą.

REKLAMA

2. Turinas, Italija

Turinas, Italija (nuotr. Gamintojo)Turinas, Italija (nuotr. Gamintojo)

Carmagnola turgus yra vos 20 minučių kelio nuo Turino ir jis vyksta kiekvieną antrą mėnesio sekmadienį (išskyrus rugpjūtį). Centrinėje miesto aikštėje ir ant pėsčiųjų takų yra išdėstyta daugiau kaip 250 prekystalių. Čia galima rasti dailių Italijos stiklio ir juvelyrikos dirbinių, autentiškų antikvarinių daiktų bei kolekcionuojamų dalykų.

3. Cadaques, Ispanija

Cadaques, Ispanija (nuotr. Gamintojo)Cadaques, Ispanija (nuotr. Gamintojo)

Šis turgus yra įsikūręs didžiuliame lauke netoli pagrindinio miesto parko ir viskas jame atrodo labai kaimiškai. Kai kurie prekybininkai dirba be prekystalių ar tiesiog iš savo sunkvežimių, kiti tiesiog išdėsto savo prekes ant pievos patiesto brezento. Čia galima surasti daugybę kaimiškų Ispanijos baldų, stiklo bei porceliano dirbinių ir neabejotinai pačių įvairiausių vėduoklių.

REKLAMA
REKLAMA

4. Milanas, Italija

Milanas, Italija (nuotr. Gamintojo)Milanas, Italija (nuotr. Gamintojo)

Norėdami apsilankyti netoli Milano esančiame Cormano blusų turguje turėsite keltis labai anksti. Turgus pradeda veikti puse 8 ryte kiekvieną šeštadienį ir užsidaro 2 valandą po pietų. Ši sritis garsėja savo šilko dirbiniais – Como mieste yra pagaminama 80 proc. viso Europos šilko. Be šilko galima atrasti begalę namų ūkio apyvokos reikmenų, žaislų, senų drabužių, stiklo bei sidabro dirbinių.

5. Briuselis, Belgija

Belgija, Briuselis (nuotr. Gamintojo)Belgija, Briuselis (nuotr. Gamintojo)

Briuselo centre, Place du Jeu de Balle aikštėje esantis blusų turgus vyksta kiekvieną dieną. Čia galima atrasti pačių įvairiausių prekių: nuo įvairių skarmalų ir antikvariatų iki atpigintų ar pernelyg pabrangintų prekių. Apie 200 prekeivių čia pardavinėja savo prekes nuo 7 ryto iki pietų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Barselona, Ispanija (nuotr. Gamintojo)Alba, Italija  (nuotr. Gamintojo)

Vienas iš nuostabiausių dalykų, kurį pavyko aptikti Italijoje buvo sandėliuose įsikūrę turgūs. Šiose milžiniškose erdvėse gyventojai atsineša ir pardavinėja įvairiausius savo daiktus. Čia surasite pilnai įrengtų virtuvių ir baldų, televizorių, pietų servizų, žaislų ir drabužių. Norėdami baldais apstatyti savo naują butą būtinai turite čia apsilankyti. Prekių kainos yra palyginti žemos, o, jei daikto nepavyksta parduoti per mėnesį, jo kaina yra sumažinama dar 10 proc.

7. Barselona, Ispanija

Barselona, Ispanija (nuotr. Gamintojo)Barselona, Ispanija (nuotr. Gamintojo)

„Mercantic“ yra turgus po stogu, esantis Barselonos priemiestyje. Turgus veikia nuo 9.30 ryto iki 8 valandų vakaro (išskyrus pirmadieniais, sekmadienio popietes ir rugpjūčio mėnesį). Tai yra puiki vieta ieškantiems „Art deco“ bei „Art nouveau“ stiliaus meno dirbinių, gražių baldų, stiklo, sidabro ar porceliano dirbinių.

REKLAMA

8. Madžiorės ežeras, Italija

Madžiorės ežeras, Italija (nuotr. Gamintojo)Madžiorės ežeras, Italija (nuotr. Gamintojo)

Borgo D'Ale esantis turgus pasižymi savo linksma atmosfera, stulbinančia ir įvairia antikvarinių prekių kolekcija bei nuostabiu vietinių maisto patiekalų pasirinkimu. Per 350 prekeivių išsidėlioja savo prekystalius kiekviena trečią mėnesio sekmadienį.

9. Namuras, Belgija

Belgija, Namuras (nuotr. Gamintojo)Belgija, Namuras (nuotr. Gamintojo)

Kartą per metus, liepos mėnesį, didžiuliame „Ciney Expo“parodų centre netoli Ciney miesto vyksta trijų dienų antikvarinių prekių mugė. Centro viduje ir išorėje čia rasite šimtus prekystalių bei galėsite įsigyti pačių įvairiausių prekių: nuo geriausios kokybės antikvariatų iki namų apyvokos reikmenų.

REKLAMA

10. Mirepoix, Pietų Prancūzija

Mirepoix, Pietų Prancūzija (nuotr. Gamintojo)Mirepoix, Pietų Prancūzija (nuotr. Gamintojo)

Kai kurie maži Prancūzijos miesteliai ir kaimai garsėja tuo, kad juose vyksta didžiuliai blusų turgūs. Nors tai vyksta vos vieną ar du kartus per metus, tačiau tuomet visi miestelio gyventojai išdėsto savo prekes ant šimtų prekystalių. Toks reiškinys Prancūzijoje yra vadinamas „pastogės išpardavimas“ (pranc. „vide-greniers“). Prancūzijos kaimelyje Auriac-sur-Vendinelle toks turgus gegužės mėnesį vyksta visą savaitgalį.

11. Lilis, Šiaurės Prancūzija

Lilis, Šiaurės Prancūzija (nuotr. Gamintojo)Lilis, Šiaurės Prancūzija (nuotr. Gamintojo)

Lilio mieste yra bene didžiausias blusų turgus visoje šalyje. Turgus vadinasi „La Braderie“ ir vyksta pirmąjį rugsėjo savaitgalį. Šis turgus pritraukia milijonus lankytojų, kurie čia gali rasti jiems reikiamų ir patinkančių dalykų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų