REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

„Juta Racing„ komandai, nepaisant išankstynių nuogąstavimų, išvyka į „Porsche Carrera Cup GB“ 12-ąjį ir 13-ąjį etapus „Knockhill Racing Circuite" trasoje, susiklostė ganėtinai palankiai.

REKLAMA
REKLAMA

Ši trasa, įkurta kalnuose maždaug 32 kilometrus šiauriau Škotijos sostinės Edinburgo, yra gana netipiška Didžiosios Britanijos mastu. Rato ilgis – vos 2 kilometrai, trasos plotis 10 metrų, joje yra ir lėtų, ir labai daug greitų posūkių, o jos aukščių skirtumas siekia 60 metrų. Ypač išsiskiria trys vadinamieji šuoliai, pasibaigiantys uždarais (nematomais) posūkiais. Trumpa rato distancija sudaro sąlygas labai intensyvioms lenktynėms, kas ir įvyko.

REKLAMA

Mūsų komandai šis etapas buvo labai svarbus tuo atžvilgiu, kad „Pro-Am1" kategorijoje antroje vietoje po Jono Gelžinio esančiam Rory Butcheriui tai buvo namų lenktynės, jis šioje trasoje dirba instruktoriumi. Škotas tikėjosi iškovoti nemažą kiekį taškų ir gerokai sumažinti savo atsilikimą nuo lietuvio (J. Gelžinio sąskaitoje po 11 etapų buvo 121 taškas, R. Butcherio – 73 taškai).

Kaip ir tikėtasi, treniruotės, kvalifikaciniai važiavimai bei varžybos vykai labai permainingomis oro sąlygomis. Tačiau J. Gelžiniui gana neblogai sekėsi ir ant šlapio, ir ant bedžiūstančio, ir ant sauso asfalto. Pirmojo etapo kvalifikaciją laimėjo Michaelas Meadowsas, antrojo – Euanas Hankey'us. Jonas Gelžinis pasiekė atitinkamai 7-ą ir 8-ą, o Rory Butcheris – 8-ą ir 7-ą rezultatus. Tuo pačiu abu pilotai pasikeitė „Juta Racing„ komandai, nepaisant išankstynių nuogąstavimų, išvyka į „Porsche Carrera Cup GB“ 12-ąjį ir 13-ąjį etapus „Knockhill Racing Circuite„ trasoje, susiklostė ganėtinai palankiai.pole-position“ savo kategorijoje, už pergalę kurioje suteikiamas papildomas taškas. Taigi viskas klostėsi neblogai.

REKLAMA
REKLAMA

Iš 22 startavusių dalyvių abejose kvalifikacijose 13-os pirmųjų vairuotojų rezultatas tilpo į 1 sekundės intervalą (J. Gelžinis nuo “pole-position" laimėtojų atsiliko mažiau kaip pusę sekundės).

Pirmųjų lenktynių metu Jonas Gelžinis startavo tvarkingai, „lipo ant kulnų„ aukščiau esantiems pilotams. M. Meadowsas išliko lyderiu, o štai po susidūrimo tarp Jameso Suttono ir Beno Barkerio, pastarasis dėl pažeistos automobilio pakabos geometrijos turėjo lenktynes baigti boksuose. Stephenas Jelley'us susigrąžino prarastą poziciją Jonui Gelžiniui ir pakilo į penktą vietą, tačiau lietuvis, gavęs smūgį nuo R. Butcherio „Juta Racing“ komandai, nepaisant išankstynių nuogąstavimų, išvyka į „Porsche Carrera Cup GB„ 12-ąjį ir 13-ąjį etapus „Knockhill Racing Circuite“ trasoje, susiklostė ganėtinai palankiai.Hairpin„ posūkyje apsisuko. Teisėjams mojuojant geltonomis vėliavomis, pro stovintį Jono Gelžinio automobilį lėkęs Yucelas Ozbekas po “susikabinimo“ neteko galinio antsparnio ir išlėkė ant grunto.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Į trasą išvažiavo saugos automobilis, o po pakartotinio starto M. Meadowsas ir toliau išlaikė lyderio poziciją. J. Gelžinis vijosi bei lenkė varžovus ir finišavo 12-oje vietoje, o R. Butcheris – 13-oje. Tačiau lietuvis buvo nubaustas minus 3 taškų bauda, už tai, kad apsisukus jis kelis kartus pajudėjo atgal, nors situacija buvo lenktyninė ir reikėjo kažkaip sugrįžti į reikiamą važiavimo kryptį. Tuo tarpu R. Butcheris už sukeltą incidentą buvo nubaustas minus 6 taškų bauda.

„Juta Racing„ komandai, nepaisant išankstynių nuogąstavimų, išvyka į „Porsche Carrera Cup GB“ 12-ąjį ir 13-ąjį etapus „Knockhill Racing Circuite„ trasoje, susiklostė ganėtinai palankiai.Pro-Am1“ kategorijoje pirmą pergalę iškovojo škotas Derekas Pierce'as, Jonas Gelžinis liko ketvirtas, tačiau pasiekė greičiausią rato įveikimo laiką (tai suteikia papildomą tašką), o Rory Butcheris – penktas.

REKLAMA

Antrose lenktynėse vėl puikiai startavęs J. Gelžinis aplenkė kelis varžovus, tačiau prisivijus ratu atsiliekančius ir tarpusavyje itin aršiai bekovojančius Ahmadą Al Harthy ir Dereką Pierce'ą, gavo smūgį į šoną ir praradęs priekinių ratų sukibimą su danga išlėkė už trasos ribų ant grunto.

Šį etapą laimėjo puikiai važiavęs Euanas Hankey'us, “Pro-Am1„ kategorijoje pirmavęs R. Butcheris buvo septintas, antrą vietą šioje kategorijoje užėmęs Jonas Gelžinis – 11-as. Abiejuose etapuose šie lenktynininkai “Pro-Am1“ kategorijoje surinko po 8 taškus, tad škotas, nors ir labai tikėjosi, tačiau prie lietuvio nepriartėjo.

REKLAMA

„Juta Racing„ komandai, nepaisant išankstynių nuogąstavimų, išvyka į „Porsche Carrera Cup GB“ 12-ąjį ir 13-ąjį etapus „Knockhill Racing Circuite„ trasoje, susiklostė ganėtinai palankiai.Juta Racing“ komandos gretose etapuose Škotijoje debiutavo Rytis Garbaravičius, kuris užėmė atitinkamai 20-ą ir 19-ą vietas bendrojoje įskaitoje bei 6-ą ir 5-ą “Pro-Am2" kategorijoje.

Bendrojoje įskaitoje po 13 etapų į pirmą vietą iškopė Michaelas Meadowsas (“SAS/Redline„) – 217 taškų, aplenkęs Stepheną Jelley'ų (“Parker with Juta“) – 208 taškai. Trečią vietą užima Jamesas Suttonas (“SAS/Redline„) – 205 taškai, ketvirtą – Euanas Hankey'us (“Parker with Juta“), penktą – Richardas Plantas (“Team Parker Racing„) – 128 taškai, šeštą – Jonas Gelžinis (“Juta Racing“) – 112 taškų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Juta Racing„ komandai, nepaisant išankstynių nuogąstavimų, išvyka į „Porsche Carrera Cup GB“ 12-ąjį ir 13-ąjį etapus „Knockhill Racing Circuite„ trasoje, susiklostė ganėtinai palankiai.Pro-Am1“ kategorijoje pirmauja J. Gelžinis – 129 taškai, antras žengia Rory Butcheris (“Celtic Speed„) – 81 taškas, trečias – Ahmadas Al Harthy (“OmanAir/Redline“) – 60 taškų.

Artimiausi „Juta Racing„ komandai, nepaisant išankstynių nuogąstavimų, išvyka į „Porsche Carrera Cup GB“ 12-ąjį ir 13-ąjį etapus „Knockhill Racing Circuite„ trasoje, susiklostė ganėtinai palankiai.Porsche Carrera Cup GB“ etapai įvyks rugsėjo 17-18 d. “Rockingham Motors Speedway" trasoje.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų