REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

2011 m. Europos vyrų krepšinio čempionate („EuroBasket 2011“) dirbantys tarptautiniai dopingo kontrolės specialistai negaili liaupsių pirmenybių organizatoriams, teigiama pranešime spaudai.

REKLAMA
REKLAMA

„Grupės varžybose ne tik neradome jokių problemų ir dopingo kontrolė buvo vykdoma labai aukštu profesionaliu lygiu, visi - nuo FIBA Europe atstovų iki vietos organizatorių – pasistengė iš visų jėgų. Tikrai, puikiai organizuotos varžybos“, - sakė daktaras Nenadas Dikičius, FIBA dopingo kontrolės koordinatorius.

REKLAMA

Dopingo kontrolės specialistų pateiktose ataskaitose prie visų punktų pažymėta „excellent“ („puiku“). Šiais punktais nusakoma smulkiausi dopingo kontrolės darbo aspektai – nuo patekimo į arenas iki organizatorių pagalbos.

Tikrinami „EuroBasket 2011“ dalyvaujantys krepšininkai turi praeiti sudėtingą procedūrą. Prieš rungtynes kiekvienos komandos gydytojams įteikiamas lapas, kuriame pranešama, kad bus vykdoma dopingo kontrolė ir užrašoma, kiek žaidėjų bus testuojama. Ilgosios pertraukos metu abu gydytojai kviečiami į dopingo kontrolės stotį ir ištraukiami burtai, kurie žaidėjai bus testuojami. Jie patys nematydami ištraukia burtus. Rezultatai užantspauduojami voke.

REKLAMA
REKLAMA

Kai lieka 5 minutės iki paskutinio kėlinio pabaigos, gydytojui paduodamas vokas, jis atplėšiamas ir komandos gydytojas sužino, kokie žaidėjai bus testuojami. Iškart po rungtynių dopingo kontrolės specialistai pasiima krepšininkus ir vedasi į dopingo kontrolės stotį.

Sportinkai niekur negali užklysti. Sėdi uždaroje specialioje patalpoje, kol galės pateikti mėginį (šlapimo), geria įvairius gėrimus. Po to keliauja į tualetą drauge su vienu stebėtoju ir pateikia šlapimo mėginį. Paruošiami A ir B mėginiai, jie užantspauduojami ir išsiunčiami į laboratoriją Varšuvoje.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Iki šiol išsiųsti 48 mėginiai. Atsakymai buvo pateikti per 36 valandas nuo mėginio paėmimo – tai reiškia, kad paromis dirbo ir dopingo kontrolės specialistai, ir laboratorija“, - sakė „EuroBasket 2011“ dopingo kontrolės grupės vadovė ir Lietuvos antidopingo agentūros direktorė Ieva Lukošiūnaitė-Stanikūnienė.

Ji teigė esanti labai patenkinta darbu su „EuroBasket 2011“ komanda – tiek su organizatoriais, tiek su savanoriais. „Visi atliko savo kvalifikuotą darbą. Neabejoju, kad tą patį lygį išlaikysime iki čempionato pabaigos“, - sakė I.Lukošiūnaitė-Stanikūnienė.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų