REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Antradienį pasieniečiai sulaikė 7 neteisėtai Lietuvoje buvusius, įtariama, Gruzijos piliečius. Keturi jų Valstybės sienos apsaugos tarnybos (VSAT) pareigūnams įkliuvo vos įžengę iš Baltarusijos, trys – kai taksi automobiliu bandė išvažiuoti į Lenkiją.

REKLAMA
REKLAMA

VSAT Vilniaus rinktinės Padvarionių užkardos pasieniečiai, patruliuodami Vilniaus rajono Šakiškių kaimo prieigose, ant kontrolinės juostos aptiko kelių asmenų paliktus šviežius pėdsakus. Jie vedė iš Baltarusijos į Lietuvą.

REKLAMA

Į šią miškingą vietą iškart buvo sutelktos papildomos VSAT pareigūnų pajėgos, darbo ėmėsi kinologė su šunimi. Ieškoti ilgai nereikėjo - netrukus netoli sienos pasieniečiai užklupo keturis vyrus. Sulaikymo metu jie nebandė nei bėgti, nei priešintis, o netikėtai užklupti tik stovėjo kaip įbesti ir išpūtę akis žiūrėjo į lyg iš po žemių išdygusius Padvarionių užkardos pasieniečius.

Du iš įtariamų sienos pažeidėjų turėjo pasus, išduotus 23-ejų ir 42-ejų Gruzijos piliečiams. Kiti du dokumentų neturėjo ir prisistatė 20-mečiu bei 22-ejų gruzinais.

REKLAMA
REKLAMA

Pažeidėjų turėtų pinigų suma skaičiuojama šimtais eurų.

Ketveriukė, neteisėtai perėjusi sieną, buvo spėjusi persirengti ir persiauti. Visi keturi užsieniečiai pasipuošė naujais ir švariais drabužiais, avėjo sausus batus. Netoliese pasieniečiai rado jų numestus senus drabužius ir avalynę, kuriuos keliaudami į Lietuvą vyrai, matyt, buvo supurvinę ir sušlapinę.

VSAT Vilniaus rinktinėje dėl neteisėto valstybės sienos perėjimo pradėtas ikiteisminis tyrimas. Už tai gresia bauda arba areštas, arba laisvės atėmimas iki dvejų metų. Gruzinus pasieniečiai uždarė į areštinę.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Areštinėje atsidūrė ir dar trys Gruzijos piliečiais prisistatę asmenys, kuriuos VSAT Lazdijų rinktinės Nelegalios migracijos prevencijos ir kontrolės skyriaus pareigūnai antradienį sulaikė pasienyje su Lenkija.

Anksčiau čia veikusio Lazdijų kontrolės punkto prieigose, kelyje Lazdijai – Seinai, jie sustabdė į Lenkiją išvažiuojantį automobilį „Volkswagen Transporter“ taksi numeriais. Jį vairavo 42-ejų Vilniaus gyventojas. Taksistas vežė tris asmenis, neturėjusius dokumentų. Pasieniečiams jie prisistatė 28-erių, 33-ejų ir 34-erių Gruzijos piliečiais.

REKLAMA

Juos pasieniečiai uždarė į areštinę. Aiškinamasi, kaip užsieniečiai pateko į Lietuvą ir sprendžiamas klausimas dėl jų tolesnės teisinės padėties.

Taksistą Lazdijų pasieniečiai apklausė ir paleido.

VSAT Viešųjų ryšių skyriaus viršininkas                                                                                                            Giedrius Mišutis

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų