REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Beveik 1300 kilometrų — tokį atstumą iš Berlyno į Šiaulius atmynė vokietis Berndas Enke. Dvi dienas Šiaulių arenoje sirgalius palaikė Vokietijos rinktinę: „Puiku gyvai matyti Dirką Novickį ir Chrisą Kamaną“.

REKLAMA
REKLAMA

Kelionę planavo dėl krepšinio

B. Enke dėvi marškinėlius su užrašu „Lithuania“, o prie jo dviračio pritvirtinta Lietuvos vėliavėlė. Iš pirmo žvilgsnio net nesuabejotum, kad prieš akis — gryniausias lietuvis sirgalius.

REKLAMA

Planuodamas kelionę dviračiu, B. Enke maršrutą dėliojo taip, kad dvi dienas galėtų sustoti Šiauliuose pažiūrėti krepšinio.

Iš Berlyno aistruolis išmynė rugpjūčio 23 dieną. Lietuvą jis pasiekė per Kaliningrado sritį.

Pokalbio metu Šiauliuose jo kilometražo skaitliukas rodė 1279 kilometrus. Bet, pasak keliautojo, svarbiausia — ne kilometrai, o sutikti žmonės, gamtovaizdis.

„Man Lietuvoje labai patinka, žmonės čia itin domisi krepšiniu. Aš tiek fotografavau! Krepšinio lankai Lietuvoje pakabinti kiekviename kaime“, — juokiasi B. Henke.

REKLAMA
REKLAMA

Namuose už Berlyno „Albos“ komandą sergantis vokietis Šiaulių arenoje dvi dienas žiūrėjo B grupės varžovų kovas.

„Puiku gyvai pamatyti D. Novickį, Ch. Kamaną. Su jais, žinoma, nepabendravau, nes krepšininkams dabar reikia ne kalbėti, o žaisti. Tikiuosi, kad rinktinės žaidimas gerės. Bet visi žinome: krepšinis būna visoks.“

Vokietis gyrė Šiaulių areną: „Ji ne per didelė, kaip Berlyno. 15 tūkstančių žmonių salėje, manau, yra per daug. O Šiauliuose salė nedidelė ir jauki, matai ir žmones, ir sportininkus.“

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Aplankė Dviračių muziejų

Paklaustas, kas, jo nuomone, laimės čempionatą, B. Enke nusikvatojęs svarstė: „Gal Lietuva? Būdamas šioje šalyje, aš sergu už Lietuvą!“

Vokietis liko sužavėtas lietuvių draugiškumu: vieną vakarą jis rado nakvynę muziejuje. Pasiėmęs žemėlapį, pasitikslino, kur: Orvidų sodyboje.

Viešėdamas Šiauliuose, B. Enke nepraleido progos aplankyti Dviračių muziejaus.

„Šis muziejus dar kartą parodo, kad dviračio nereikia iš naujo išradinėti“, — sakė ekspociziją apžiūrėjęs keliautojas.

Vakar B. Enke išmynė į Baltarusiją, kur Minske ir Gomelyje aplankys bičiulius. Į Berlyną (traukiniu iš Varšuvos) vokietis planuoja grįžti rugsėjo 18 dieną. Atostogos baigsis ir lauks darbas draudimo kompanijoje.

Živilė Kavaliauskaitė

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų