REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
0
TV3

Antradienį, rugsėjo 6 d. Lietuvos radijo ir televizijos didžiojoje studijoje įvyko naujo nacionalinės televizijos sezono atidarymas. Kaip ir galima numanyti, valstybinės televizijos naujos programos pristatymo renginys kardinaliai skyrėsi nuo komercinių ‒ muzikiniu fonu pasirinktas patriotinių dainų konkurso „Yra šalis“ laidos koncertas, o viso vakaro metu buvo skleidžiamos tautiškumo idėjos ir diskutuojama apie patriotiškumą.

REKLAMA
REKLAMA

Vakaras prasidėjo trimis lietuvių roko legendos, Algirdo Kaušpėdo kūriniais: „Pokštas“, „Debesys“ ir patriotiniu – „Lietuvos valstybė“. Renginio vedėjo Marijaus Žiedo teigimu, Lietuvos televizija tradiciškai didžiausią dėmesį skiria svarbiausiems dalykams, todėl šiais metais bus akcentuojama tautinė savimonė ir pilietiškumas. „Mums svarbu, kad lietuviai kaip tauta neišnyktų ir neištirptų“, ‒ kalbėjo jis.

REKLAMA

Anot LRT generalinio direktoriaus Audriaus Siaurusevičiaus, naująjį sezoną Lietuvos televizijos eteryje bus kaip niekad daug sąmoningą, pilietišką, kūrybingą asmenybę ugdančių laidų. „Valdžios keitėsi, bet pagrindinis dalykas – lietuviška dvasia, pas mus visad išsilaikė. Debesų virš LRT ne kartą buvo, paskutiniai jų – visai neseniai, bet mes juo išvaikėme. Esu dėkingas tiems, kurie atlaikė ir išsilaikė“, ‒ komentavo jis.

REKLAMA
REKLAMA

Renginyje apsilankiusi seimo pirmininkė Irena Degutienė, palinkėjo, kad prieš 20 metų susiklostę įvykiai, kuomet televizijos darbuotojams teko palikti pastatą daugiau niekuomet nepasikartotų. „Be Lietuvos radijo ir televizijos nei viename kaime, nei viename mieste žmogus negali būti. Kiekvienas lietuvis džiaugiasi matydamas tas laidas, kurias jis nori matyti“, ‒ kalbėjo politikė.

Lietuvos televizija naująjį sezoną pradės savo tinklelį papildžiusi kaip niekad daug naujienų. Tai socialinių eksperimentų laida „Vieša paslaptis“ su Domu Burkausku, žurnalistinių tyrimų laida „Ypatingas atvejis“ su Gražvydu Muižiu, jaunųjų talentų konkursas „Vunderkindai.lt“, kurį ves Ignas Krupavičius.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Besiskelbianti kaip kurianti daugiausiai naujienų laidų Lietuvos televizija naujajame sezone savo tinklelį taip pat papildys dar viena. „15 valandos žinias“ pranešdami svarbiausias dienos naujienas pasikeisdami ves naujienų tarnybos žurnalistai. Pirmadieniais žiūrovų laukia „Dokumentinio kino vakaras“. „Pastebėjome, kad smalsius, žingeidžius mūsų žiūrovus itin domina gera šiuolaikinė dokumentika, todėl būtent tai ir ketiname pateikti“, ‒ kalbėjo LRT programų direktorius Rolandas Maskoliūnas.

Laidos svečius įdomiems pokalbiams naujoje kultūrinėje diskusijoje provokuos Edita Mildažytė. Laidą „Europos vidury“ jis rengs kartu su prodiuseriu Egmontu Bžesku. Taip pat žiūrovams bus pasiūlytas ir itin subtiliu humoro jausmu išsiskirsiantis projektas „Inteligentai“. Kaip kalbėjo laidos kūrėjas satyros meistras Juozas Erlickas, vienas iš butų Žemaitijoje liko neprijungtas prie Europos Sąjungos, o jo gyventojų kasdienybė būtent ir bus rodoma.

REKLAMA

Muzikines pertraukėles užpildė dar vienos naujos laidos – patriotinių dainų konkurso „Yra šalis“ kūriniai. Savo dainas atidarymo koncerte Veronika Povilionienė ir „Žas“, „Diktatūra“, „Pikaso“, „Romas Dambrauskas“, „Liepa“, Juozas Erlickas, Aidas Giniotis ir Indrė Dirgėlaitė, „Thundertale“, Vytautas Juozapaitis, Stasys Povilaitis, Edmudas Kučinskas ir daugelis kitų. Pagerbiant maestro Vytautą Kernagį, kaip vienas iš pasirodymų buvo pateiktas jo atliekamos „Giedu dainelę“ vaizdo įrašas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų