REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
0
TV3

Legendinis Lietuvos krepšininkas Šarūnas Marčiulionis, trečiadienį apžiūrėjęs Vilniuje, prie įėjimo į Verkių gėlių turgų, pastatytą milžinišką savo skulptūrą iš gėlių, teigė, kad yra maloniai nustebintas tokio pagerbimo.

REKLAMA
REKLAMA

„Esu pasimetęs. Juk nedažnai taip gerbia. Sumanymas pakankamai įdomus, - sakė Š. Marčiulionis. - Kai sužinojau apie idėją, buvo nejauku. Sumanytojų klausiau: ar tikrai to reikia? Sakė, kad čia Europos krepšinio čempionato proga. Nesipriešinau. Keistoka, kai skulptūra kuriama gyvam esant, bet kadangi iš gėlių, tai atleistina“.

REKLAMA

47-erių metų buvęs krepšininkas, apžiūrėjęs skulptūrą, pauostė ją puošiančius žiedus, norėdamas įsitikinti, ar jie tikri, ir stebėjosi kruopšiai atliktu darbu. „Nesitikėjau, kad gėlių žiedai bus taip įdomiai sulipinti. Pakankamai unikalu“, - pažymėjo olimpinis čempionas.

3,5 m aukščio skulptūrai panaudoti net 12 665 chrizantemų žiedai. Verkių gėlių turgaus darbuotojos šį skaičių gėlių žiedų ant iš anksto parengto ir specialia kempine apdėlioto karkaso susmeigė per 9,5 val. iš rugsėjo 5-osios dienos į rugsėjo 6-ąją. Skulptūra, kurią įgyvendino 15 žmonių, turėtų patekti į Lietuvos rekordų knygą.

REKLAMA
REKLAMA

Idėjos autorius Verkių gėlių turgaus vadovas Andrius Plesevičius sakė, kad chizantemų žiedai skulptūrai pasirinkti dėl to, kad jie labai gerai laikosi. Idėjai įgyvendinti prireikė daugiau nei dviejų mėnesių.

Š. Marčiulioniui dedikuota skulptūra Verkių gėlių turguje bus eksponuojama iki rugsėjo 13 dienos.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų