REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Krašto apsaugos ministrė Rasa Juknevičienė tikisi, kad kitąmet gynybos išlaidoms bus skiriama 0,9 proc. nuo šalies BVP.

REKLAMA
REKLAMA

„Tam, kad jis (gynybos biudžetas – lrt.lt) būtų 0,9 proc. nuo BVP, prie šių metų biudžetų reikia pridėti 113 mln. litų. Tai yra realu ir tokius poreikius mes esam pateikę“, – portalo Delfi konferencijoje antradienį teigė ministrė.

REKLAMA

Anot jos, gynybai skirti 2 proc., kaip Lietuva buvo įsipareigojusi stodama į NATO, būtų galima tik per ilgą laiką.

„Augant BVP, norint išlaikyti net šių metų procentinį lygį nuo BVP, kuris yra 0,85 proc., kitąmet reikia skirti papildomai 75 mln. litų. Tai mes ir sakome, kad tikrai artimiausiu metu tų 2 proc. negalėsime skirti. Būtų gerai, kad Lietuva pakiltų bent iki 1 proc.“, – teigė R. Juknevičienė.

Pasak ministrės, lėšų trūksta visur, ypač reikia sustiprinti sausumos pajėgas.

„Kam būtų skiriamos lėšos yra esminis klausimas. Nes ne NATO reikia tos gynybos, o mums patiems. Yra patvirtinta Valstybės Gynimo Taryboje krašto ginkluotos gynybos koncepcija ir pagal ją nustatome prioritetus. Šiuo metu lėšų trūksta visur, ypatingai norime sustiprinti sausumo pajėgas, būtent – ginkluotės įsigijimais“, – sakė ji.

REKLAMA
REKLAMA

R. Juknevičienės teigimu, reikia stiprinti ir oro erdvės stebėjimą, įsigyti radarus.

„Sraigtasparnių projektas yra labai svarbus taikos meto užduotims vykdyti, žmonių gelbėjimui ir paieškai. Šarvuočių įsigijimai yra reikalingi. Skeptikams noriu pasakyti, kad plikom rankom neapsiginsim“, – tvirtino ministrė.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų