REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Kol dabartinis prezidentas Dmitrijus Medvedevas ir ministras pirmininkas Vladimiras Putinas dar konkrečiai nepareiškė apie savo planus dėl būsimų prezidento rinkimų, į „lenktynes“ dėl posto įsitraukė marginalinės asmenybės.

REKLAMA
REKLAMA

Kontroversiškoji asmenybė ir buvęs kunigas Ivanas Ochlobystinas pareiškė, kad sieks Rusijos prezidento posto 2012-ųjų metų prezidento rinkimuose. Politikai ir politologai išreiškė skeptišką nuomonę, tačiau visuomenė šią žinią pasitiko su entuziazmu, praneša Russia Today.

REKLAMA

Vakar, Ochlobystinas spaudos konferencijoje Maskvoje pranešė, kad jis dalyvaus prezidento rinkimuose. Nors jo politinė programa kol kas nėra apibrėžta, buvęs kunigas teigė, kad prezidento kadencijos terminas turi būti pakeltas iki 14 metų, kad rinkimuose dalyvautų tik „aukščiausia morale“ pasižymintis kandidatai. Ochlobystinas taip pat siektų atstatyti stiprią kariuomenę.

Daugiau apie savo politines pažiūras skandalingasis aktorius nieko nepasakė, tik paminėjo, kad nemėgsta Rusijos parlamento dėl „ryžtingų veiksmų nebuvimo“.

REKLAMA
REKLAMA

Ochlobystinas, kuris šiuo metu dirba kūrybos direktoriumi viename iš didžiausių Rusijos mobiliųjų operatorių, yra puikiai žinomas Rusijoje. Pastaruoju metu itin aktyviai pasirodantis kompanijos reklamose, Iavanas pradėjo karjerą kaip scenaristas ir aktorius, tačiau vėliau visu nustebino, staiga tapęs pravoslavų kunigu. Neseniai „kunigas“ vėl nustebino visus, pareiškęs, kad meta kunigo darbą ir vėl grįžta prie kino, paaiškindamas tokius veiksmus finansiniais motyvais.

Pravoslavų Bažnyčios viešųjų ryšių atstovas Vsevolodas Čaplinas teigė, kad Ochlobystinas lieka kunigu, nors jo prašymu ir buvo pašalintas iš pareigų. Tuo tarpu oficiali Bažnyčios pozicija teigia, kad kunigai ir kiti Bažnyčios atstovai negali dalyvauti politinėje veikloje ir rinkimuose. Tokiu būdu, teigia Čaplinas, Ochlobystinas prezidento rinkimuose dalyvauti negali.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Tuo tarpu Rusijos visuomenė šią žinią priėmė su didžiuliu entuziazmu. Tai ypač pasireiškė internete: įvairiuose pokalbių kambariuose ir bloguose.

Pats Ochlobystinas šiandien pareiškė, kad atsisakys ketinimų dalyvauti prezidento rinkimuose, jei Šventasis Sinodas uždraus jam tai daryti. Tačiau kol kas Ochlobystinas tikisi Bažnyčios supratingumo ir kuria grandiozinius rinkiminės kampanijos planus.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų