REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Pastarųjų poros metų situacija, kuomet iki pat vėlyvos žiemos nebūdavo aišku, ar Lietuva suras lėšų išsiųsti savo atstovą į „Eurovizijos“ dainų konkursą šiais metais nepasikartos. Jau nuspręsta, kad į Azerbaidžaną lietuviai važiuos, todėl visi atlikėjai, norintys dalyvauti nacionalinėje atrankoje, gali ruošti naujus kūrinius. Lietuvos radijo ir televizijos generalinis direktorius Audrius Siaurusevičius pabrėžė, kad didžiausias tokio ankstyvo sprendimo privalumas – daugiau atlikėjų galės ramiai ruoštis atrankai.

REKLAMA
REKLAMA

Didžiausia kliūtis krizės metais buvo Europos transliuotojų sąjungai mokamo starto mokestis, kuris sunkmečiu LRT buvo gerokai per didelis. „Anksčiau prie važiavimo į „Euroviziją“ prisidėdavo Vyriausybė, tačiau pastaruosius trejus metus tai nebuvo daroma. Aš įsitikinęs, kad tai ne tik LRT, bet ir visos Lietuvos reikalas, nes „Eurovizija“ vienas žiūrimiausių renginių Europoje“, ‒ komentavo A. Siaurusevičius, pabrėždamas, kad, jei Vyriausybė nenusišalina nuo Europos vyrų krepšinio čempionato, dėmesį turėtų skirti ir „Eurovizijai“.

LRT pavyko išlaikyti tuo pačius „Eurovizijos“ rėmėjus, svarbiausiu iš jų ir šiais metais turėtų išlikti telekomunikacijų bendrovė „Teo“. Ar keisis nacionalinės atrankos formatas, kol kas nežinoma. „Šiais metais mūsų biudžetas didesnis, atsigauna reklamos rinka, o „Eurovizija“ visgi reitingus garantuojantis renginys. Kainos, kurią pavyko suderėti su Europos transliuotojų sąjunga atskleisti negaliu“, ‒ sakė A. Siaurusevičius.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų