REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Energetikos ministerijoje toliau vyksta vadovų kaita. Antradienį iš pareigų atsistatydino viceministras Romas Švedas.

REKLAMA
REKLAMA

Nuo šiandien jį pakeis ir energetikos viceministro pareigas pradės eiti buvęs ministerijos Strateginio planavimo ir ES reikalų skyriaus vedėjas Žygimantas Vaičiūnas.

REKLAMA

Nors R.  Švedas atsistatydino, tačiau yra kviečiamas likti visuomeniniu energetikos ministro patarėju.

Ž.Vaičiūnas bus atsakingas už strateginius energetikos projektus ir ES energetikos politikos formavimą bei įgyvendinimą Lietuvoje.

Taip pat energetikos viceministru paskirtas ministerijos Energijos išteklių, elektros ir šilumos skyriaus vedėjas Kęstutis Žilėnas. Jis kuruos šilumos sektorių, kuriam ministerija skirs ypatingą dėmesį.

REKLAMA
REKLAMA

Šios pareigybės steigimas nepareikalaus nei papildomų etatų, nei  asignavimų iš biudžeto – tai daroma ministerijos vidinių išteklių sąskaita, teigiama ministerijos pranešime spaudais.

Trečiasis viceministras Arvydas Darulis bus atsakingas už atsinaujinančių energetikos išteklių plėtrą, energijos efektyvumą ir Ignalinos atominės elektrinės uždarymo procesą.

Visi trys viceministrai iki užimdami šias pareigas dirbo toje pačioje ministerijoje.

„Ypatingos svarbos strateginiai projektai reikalauja naujų jėgų ir naujų idėjų, todėl vadovaujančių darbuotojų kaita yra vienas pagrindinių permainų variklių. Šia taisykle vadovaujamės ministerijoje, to reikalaujame ir iš ministerijai pavaldžių įmonių“, – teigė energetikos ministras Arvydas Sekmokas.

Taip pat skaitykite:

Ignalinos AE gali sulaukti atsistatydinimų liūties

 


REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų