REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Garsaus Lietuvos krepšininko Šarūno Marčiulionio 3,5 m aukščio skulptūrai, vaizduojančiai kamuolio metimą, sukurti panaudoti net 12 665 chrizantemų žiedai.

Garsaus Lietuvos krepšininko Šarūno Marčiulionio 3,5 m aukščio skulptūrai, vaizduojančiai kamuolio metimą, sukurti panaudoti net 12 665 chrizantemų žiedai.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Keturios Verkių gėlių turgaus darbuotojos šį skaičių gėlių žiedų ant iš anksto parengto ir specialia kempine apdėlioto karkaso susmeigė per 9,5 val. iš rugsėjo 5-osios dienos į rugsėjo 6-ąją. Jų darbą fiksavo advokatų kontoros Kručkauskas ir partneriai „ConsulTax“ advokato padėjėjas Vytautas Geležinis bei bendrovės „Kokybės valdymas“ direktorius Adomas Dusevičius - jų patvirtinimas reikalingas registruojant skulptūros iš daugiausiai gyvų gėlių rekordą.

REKLAMA

Daugiausia - beveik pusšešto tūkstančio - buvo panaudota skaisčiai žalios spalvos žiedų, vaizduojančių krepšininko aprangą, taip pat daugiau nei penki tūkstančiai geltonų žiedų kūnui. Beveik du tūkstančiai baltų ir pusantro šimto tamsiai raudonos spalvos chrizantemų buvo panaudotos sportiniams bateliams ir aprangos detalėms sukurti. Dekoratyvinės chrizantemos idėjai įgyvendinti pasirinktos ne tik dėl tinkamų natūralių spalvų, bet ir dėl to, kad esant vėsesniam ir nevėjuotam orui, išsilaiko apie savaitę.

REKLAMA
REKLAMA

Šarūnas Marčiulionis (nuotr. Elta)Šarūnas Marčiulionis (nuotr. Elta)

Idėjos autorius Verkių gėlių turgaus vadovas Andrius Plesevičius sakė, kad ypatingo šalies krepšinio gerbėjams įvykio - Lietuvoje vyksiančio Europos vyrų krepšinio čempionato - metu svarbu ne tik palaikyti šalies rinktinę, bet ir pagerbti tuos krepšininkus, kurie nepriklausomos Lietuvos dvidešimtmetį prisidėjo prie solidžių šalies pozicijų krepšinio pasaulyje ir tapo įkvėpimu daugeliui jaunų sportininkų, kurie šiandien ar rytoj kovos dėl pergalių krepšinio aikštelėje.

„Šarūnas Marčiulionis yra ne tik vienas pirmųjų europiečių, pradėjusių žaisti NBA ir vienas geriausių krepšininkų šalies istorijoje - jis pirmasis Vilniuje atidarė krepšinio mokyklą, taip tiesiogiai prisidėdamas prie jaunųjų talentų ugdymo. Taigi tikiu, kad ne tik mums, vilniečiams, jis yra simbolinė figūra“, - sakė A. Plesevičius.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Įgyvendinti šį sumanymą Verkių gėlių turgus ruošėsi tris mėnesius - buvo atliekami skaičiavimai, rengiami eskizai, tariamasi su architektais, virinamas karkasas, lipdoma galva, ruošiamas pagrindas gėlėms smeigti. Investicija į skulptūrą, prie kurios kūrimo dirbo net 15 žmonių komanda, siekia apie 30 tūkst. litų.

Š. Marčiulioniui dedikuota skulptūra Verkių gėlių turguje bus eksponuojama iki rugsėjo 13 dienos.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų