REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Rugsėjo 8 d. Vilniuje esančiame Lietuvos teatro, muzikos ir kino muziejuje (Vilniaus g. 41) atidaroma autorinė iškilaus lietuvių kino režisieriaus Algimanto Puipos tapybos darbų paroda „Susapnuoti peizažai“, kurioje bus pristatyta daugiau nei 50 A. Puipos sukurtų paveikslų.

REKLAMA
REKLAMA

„Tapyti pradėjau neseniai. Pernai metais nutapiau savo žmonos Janinos Lapinskaitės aktą ir per Jonines jai padovanojau. Jai patiko. Man irgi. Taip viskas ir prasidėjo. Kartais per dieną nutapau po 3-4 peizažus, kartais nė vieno. Nesu tapytojas profesionalas, tačiau potraukis dailei, manau, yra mano genuose. Brolis Audrius Puipa buvo garsus dailininkas, o ir mano mama manyje matė dailininką, ne kino režisierių“, - apie savo naująjį pomėgį kalbėjo režisierius.

REKLAMA

„Kadangi pastaruosius trejus metus gyvenau filmo „Miegančių drugelių tvirtovė“ kūrimu, viena iš Lietuvos teatro, muzikos ir kino muziejaus erdvių bus skirta šio pagal Jurgos Ivanauskaitės romaną sukurto filmo pristatymui. Lankytojai išvys nedidelę kadrų iš filmo parodą, galės pažiūrėti filmo ištraukų, pasklaidyti J. Ivanauskaitės romaną. Į kino teatrus filmas atkeliaus kitų metų sausio 13 d.“, - sakė A. Puipa.

Šia paroda bus pažymėtas A. Puipos 60-asis jubiliejus. Paroda mėnesį veiks Vilniuje, o vėliau keliaus į Panevėžio apskrities Gabrielės Petkevičaitės-Bitės viešąją biblioteką.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų