REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Graikijos finansų ministras Evangelos Veniselos teigia, kad jo santykiai su tarptautiniais skolintojais yra geri, šalis veiksmingai įgyvendina reformas, o jo kritikai tik be reikalo „kursto nežinią ir kelia paniką“, rašo „The Financial Times“.

REKLAMA
REKLAMA

Sekmadienį E. Veniselos sakė, kad Graikija sparčia imasi įgyvendinti ilgai atidėliotas struktūrines reformas, dėl kurių susitarė su Europos Sąjunga (ES) ir Tarptautiniu valiutos fondu (TVF), tačiau detaliau nepaaiškino, kaip sieks jas įgyvendinti.

REKLAMA

„Mes tai darome ne todėl, kad esame verčiami iš šalies, o todėl, kad mūsų vaikų labui tai turi būti padaryta kaip galima greičiau“, - sakė E. Veniselas.

Graikijos finansų ministras tikino, kad santykiai su vadinamąja „troika“ - ES, TVF ir Europos centriniu banku (ECB) - yra stabilūs, tačiau šių institucijų misija Atėnuose penktadienį netikėtai buvo sustabdyta dešimčiai dienų.

Anot E. Veniselo, darbus atitolino gilesnė nei tikėtasi krizė, tačiau, misijos atstovų teigimu, recesija kalta tik maždaug dėl trečdalio šalies ekonomikos nuosmukio.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų