REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Jemene per karo lėktuvų antskrydžius, kurie buvo nukreipti į kovotojų būstines šalies pietuose, žuvo penki civiliai, pranešė kariuomenės pareigūnas.

REKLAMA
REKLAMA

Pirmadienį buvo įvykdyta nemažai išpuolių prieš grupuotes, kurios, kaip manoma, priklauso „Al Qaeda“.

REKLAMA

Mažiausiai 24 žmonės, tarp kurių civiliai ir kovotojai, žuvo per reidus įvairiose Abijano provincijos teritorijose, kur kariuomenė jau kelis mėnesius vykdo operacijas ir siekia susidoroti su kovotojais.

JAV ir Saudo Arabija baiminasi, jog sąmyšis gali suteikti progų „Al Qaeda“ kovotojams Jemene pradėti atakas regione ir už jo ribų.

Per antskrydį Džaro mieste Abijano provincijoje buvo taikomasi į pastatą, kuriame, kaip manoma, slėpėsi kovotojai, tačiau per šią ataką žuvo penki civiliai ir dar trys buvo sužeisti, informavo pareigūnas. Karo lėktuvai taip pat bombardavo miesto ligoninę, kurią buvo užėmę kovotojai, kad galėtų suteikti pagalbą savo sužeistiems draugams, teigė vietinis pareigūnas. Anot liudininko, septyni žuvusių kovotojų kūnai buvo išnešti iš pastato ir palaidoti.

Pasak saugumo pajėgų pareigūno, mažiausiai dešimt „Al Qaeda“ priklausiusių kovotojų buvo nukauti per naktį vykusius reidus Abijano provincijos sostinės priemiestyje, kurį kovotojai užėmė gegužės mėnesį.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų