REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Kinija gali paspartinti pasaulio ekonomikos augimą įgyvendindama reformas, skirtas skatinti vidaus vartojimą ir sumažinti šalies priklausomybę nuo eksporto ir investicijų, pirmadienį viešėdamas Pekine sakė Pasaulio banko vadovas Robertas Zoellickas, informuoja „Associated Press“.

REKLAMA
REKLAMA

Po susitikimo su Kinijos valdžia R. Zoellickas sakė, kad Pasaulio bankas bendradarbiauja su Pekinu ir ketina rasti būdus, padėsiančius subalansuoti antrąją pagal dydį pasaulio ekonomiką.

REKLAMA

„Pasaulio ekonomika neišlips iš šio duobės pasikliaudama vien tik taupymo priemonėmis“, - žurnalistams sakė R. Zoellickas.

R. Zoellicko komentarai pasirodė sustiprėjus nerimui, kad Jungtines Valstijas ir vėl gali ištikti krizė. Penktadienį paskelbti naujausi oficialūs duomenys parodė, kad per rugpjūtį darbo vietų skaičius JAV nepasikeitė, o liepą jis sumažėjo.

Pasaulio banko vadovas pažymėjo, kad artimiausi mėnesiai išsivysčiusių ekonomikų šalims bus sunkūs, nes Europa bandys įveikti skolų krizę, o JAV visomis išgalėmis stengsis skatinti ekonomikos augimą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų