REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Maskvos miesto teismo teisėjas pirmadienį liepė žurnalistams išeiti iš teismo salės, kurioje buvo svarstoma Rusijos žurnalistės Anos Politkovskajos nužudymo byla, informuoja "RIA Novosti".

REKLAMA
REKLAMA

Teisėjas pritarė tyrėjo prašymui bylą pirmadienį nagrinėti už uždarų durų. Šiuo metu Maskvos Basmano rajono teismas svarsto, ar pratęsti įtariamojo Rustamo Machmudovo areštą. Reporteriams bus leista sugrįžti tik išklausyti teisėjo nuosprendį.

REKLAMA

Prokuroras pritarė prašymui neleisti žurnalistams dalyvauti, nes taip pirminio nagrinėjimo duomenys išliks konfidencialūs. Įtariamasis, kuris prie žurnalistų dėvėjo kaukę, sakė, kad norėtų, jog jie pasiliktų.

"Nelaikau savęs kaltu, nes man metami kaltinimai pagrįsti gandais, – sakė jis. – Aš neturiu ko slėpti".

Tiriamosios žurnalistikos atstovė A. Politkovskaja buvo žinoma dėl savo darbo su žmogaus teisių pažeidimais Čečėnijoje. Užpuolikai ją nušovė Maskvoje 2006–ųjų spalio 7 dieną, namo, kuriame ji gyveno, lifte.

REKLAMA
REKLAMA

R. Machmudovas buvo suimtas Čečėnijoje 2011–ųjų gegužę. Rugpjūčio pabaigoje policija sulaikė buvusį policijos pulkininką Dmitrijų Pavliučenkovą, kaltinamą žmogžudystės organizavimu.

R. Machmudovo broliai kaltinami nusikaltimo metu vairavę automobilį, o buvęs policijos pareigūnas Sergejus Chadžikurbanovas kaltinamas padėjęs surengti žmogžudystę. Visi trys įtariamieji buvo teisiami 2009–aisiais ir išteisinti dėl įrodymų stokos. Rusijos aukščiausiasis teismas sprendimą panaikino ir įtariamieji bus teisiami dar kartą.

Žmogžudystės tyrimas pratęstas iki gruodžio 7 dienos.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų