REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Lietuvos nacionalinio operos ir baleto teatro (LNOBT) orkestras, choras ir operos solistai pirmadienį pradeda gastroles Liublianos festivalyje.

REKLAMA
REKLAMA

Slovėnijos sostinėje vilniečiai pristatys geriausius savo pastatymus – operos spektaklius „Žydė“ ir „Otelas“, o pirmadienį gastrolės prasidės iškilmingu LNOBT orkestro ir amerikiečių solistų koncertu.

REKLAMA

Roberto Šerveniko diriguojamas LNOBT orkestras koncertuos su žinomu amerikiečių tenoru Džozefu Kalecha (Joseph Calleja) ir jauna dainininke Elison Kembridž (Alyson Cambridge). Koncerto programoje skambės italų ir prancūzų operų arijos, taip pat gražiausios ištraukos iš Džiuzepės Verdžio (Giuseppe Verdi), Gaetano Donicečio (Gaetano Donizetti), Džiakomo Pučinio (Giacomo Puccini), Šarlio Guno (Charles Gounod) operų.

Antradienį Liublianos festivalyje bus rodomas naujausias LNOBT spektaklis – Eimunto Nekrošiaus režisuotas Dž. Verdžio „Otelas“ su Augustu Amonovu, Sandra Janušaite ir Dainiumi Stumbru pagrindiniuose vaidmenyse.

REKLAMA
REKLAMA

Trečiadienį slovėnų publika turės progą pamatyti režisieriaus Giunterio Kremerio (Guenter Kraemer) Vilniuje režisuotą Žako Halevio (Jacques Halevy) operą „Žydė“. Pagrindines partijas dainuos Kristianas Benediktas, Joana Gedmintaitė, Edmundas Seilius ir Rikardas Dzanelatas (Riccardo Zanellato).

Viename iš svarbiausių Europos muzikos festivalių LNOBT operos atlikėjai svečiuojasi jau antrą kartą. 2007 metais vilniečiai Liublianoje rodė net tris spektaklius: „Salomėją“, „Valkiriją“ ir „Aidą“.

Beveik šešis dešimtmečius rengiamas Liublianos vasaros festivalis kasmet sukviečia į įvairiausių žanrų muzikos renginius. Tradicijas puoselėjančiame renginyje viešėjo garsiausi klasikinės, šiuolaikinės, džiazo muzikos atlikėjai ir orkestrai, tarp jų – Milano „La Scala“, Niujorko filharmonijos, Sankt Peterburgo Marijos teatro, Maskvos Didžiojo teatro simfoniniai orkestrai.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų