REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Kol Klaipėdos prokurorai spardė kamuolį ir maudėsi, prie jų stovyklavietės stoviniavo dvi moterys, protestuojančios prieš prokuroro Giedriaus Danėlio perkėlimą į Vilnių.

REKLAMA
REKLAMA

Prie piketuojančių moterų prieina prokurorai ir su jomis kalbasi. Pagrindinės pokalbių temos – prokurorų girtavimas ir „neatsakomybė“. Neseniai šios dvi teisybės ieškotojos apskundė darbo metu alkoholiniais gėrimais besivaišinantį prokurorą Sigitą Jasevičių, kuris pasitraukė iš posto.

REKLAMA

Savo pranešime spaudai Aldona Tunik tikino, jog vyks šventė Karklės sodyboje restorane, kur švenčiamas Klaipėdos apygardos prokuroro Giedriaus Danėlio perkėlimas į Generalinę prokuratūrą.

Tačiau prokuroras G. Danėlius teigė pirmą kartą girdįs, jog vyks dirbti į Generalinę prokuratūrą: „Dalyvavau konkurse, bet nepraėjau. Lieku ir toliau vadovauti Klaipėdos prokuratūrai“.

Pasak jo, kasmetinis prokurorų sąskrydis vyksta ne restorane, o Karklės poilsiavietėje, kur yra nameliai, galima pasistatyti palapinę. Šiemet vasaros pradžioje čia jau ilsėjosi policijos pareigūnai.

REKLAMA
REKLAMA

Šiuo metu Karklėje yra susirinkę apie 350 žmonių, 90 iš jų yra vaikai. Sąskrydis, į kurį kasmet suvažiuoja visų Lietuvos prokuratūrų atstovai, anot organizatorių, vyksta sklandžiai.

„Pagalbos prireikė tik vienam vaikui, kuris nusibrozdino ranką. O taip viskas yra puiku, pareigūnai sportuoja, ilsisi, galu gale ir atsipalaiduoti jiems galima. Mes juk ne kariuomenėje“, – sakė Klaipėdos apygardos vyriausiasis prokuroras Giedrius Danėlius.

G. Danėlius informavo, jog renginys organizuotas savo lėšomis, kiekvienas dalyvis įnešė 50 litų: „Už tuos pinigus atvežėme košės, giros. O viso kito norintys atsinešė patys“.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Moterys, anot pareigūno, kiek klysta dėl „baliaus“: „Mes čia sportuojame, žaidžiame ir ilsimės“.

Šeštadienį vyko tinklinio varžybos, kur nugalėtojų laurus pelnė kauniečių komanda. Futbolo varžybų lyderiais tapo mažeikiškiai. Virvės traukimą taip pat laimėjo Kaunas. Vilniečiai pareigūnai nepasižymėjo niekuo.

Anot pareigūnų, anksčiau, kai Generalinėje prokuratūroje dirbo Algimantas Kliunka, vadovavęs Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo departamentui, futbolo treniruotės vykdavo beveik kasdien, tačiau dabar niekas jų neorganizuoja.

REKLAMA

Krepšinio rungtyje savo jėgas išbandė ir Generalinis prokuroras Darius Valys. Kadangi jis išbuvo sąskrydyje labai neilgai, krepšininkai vilniečiai jėgas bandė be vadovo.

Visiems nugalėtojams įteikti prizai, kuriuos pagamino Klaipėdos prokuratūros auksarankiai. Pareigūnai iš akmenukų sulipdė švyturio formos pereinamas taures. Šios dovanos itin pradžiugino teisėsaugininkus.

Tie, kas nepanoro varginti raumenų, ilsėjosi nameliuose bei prie jūros. Kopose pareigūnai vaišinosi alumi bei kiek stipresniais gėrimais

Tačiau svirduliuojančių ar smarkiai padauginusių nesimatė, nors jų ir laukė piketuotojos, apkartinusios nuotaiką prokurorams.

REKLAMA

„Teisybės ieškotojos virto alkotesteriu. Pažiūriu į jas ir nieko nesinori. Tik cepelinų ir vandens“, – juokėsi vienas Vilniaus prokuroras.

Pasak jo, keli pareigūnai pasislėpė namelyje ir „normaliai“ ilsisi: „Mes irgi žmonės ir mums reikia nuleisti garą. Juk kasdien susiduriame su purvu“.

Prokurorai po pietų jau ėmė skirstytis. Vieni vyko autobusais, kiti – nuosavu transportu.Pasak policijos, renginys praėjo be incidentų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų