REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Sekmadienį Palangoje susitikę Lietuvos ir Lenkijos Premjerai Andrius Kubilius ir Donaldas Tuskas sutarė sukurti ekspertų darbo grupę, įvertinsiančią naująjį Lietuvoje įsigaliojantį Švietimo įstatymą, kuris numato platesnį dėstymą lietuvių kalba tautinių mažumų mokyklose.

REKLAMA
REKLAMA

Po Lietuvos ir Lenkijos Premjerų susitikimo, kuriame daugiausia dėmesio buvo skirta naujajam Švietimo įstatymui aptarti, paskelbta apie sprendimą sukurti ekspertų darbo grupę, kuri turėtų nagrinėti ne tik Lietuvoje gyvenančių lenkų keliamas problemas, bet ir kaimyninėje šalyje gyvenančių lietuvių, praneša LTV Naujienų tarnyba.

REKLAMA

Pirmasis darbo grupės susitikimas turėtų įvykti po savaitės, o ekspertų rekomendacijų tikimasi sulaukti po kelių savaičių.

A. Kubilius pažymėjo, kad Lietuvoje galiojanti švietimo sistema mokytis lenkų kalba leidžia nuo darželio iki universiteto. Pasaulyje, už Lenkijos ribų, yra apie 160 mokyklų, kuriose dėstoma lenkų kalba, iš jų apie 100 – Lietuvoje. Tautinių mažumų ir mišrių mokyklų mokinio krepšelis dėl naujų reikalavimų bus apie 20 procentų didesnis.

Lenkijos Premjeras D. Tuskas pažymėjo, kad Lietuvoje gyvenantiems lenkams reikia gerai mokėti ne tik gimtąją, bet ir valstybinę kalbą. O politikai, anot jo, tautinių mažumų problemų, neturi išnaudoti savo naudai.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų