REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Ženevos oro transporto agentūra (ATRA) paskelbė pačių saugiausių skrydžių bendrovių sąrašą. Į reitingą pateko 10 vežėjų, be to kompanijos nėra rikiuojamos pagal eilę – tiesiog jos pačios saugiausios.

REKLAMA
REKLAMA

Trys Europos skrydžių bendrovės pripažintos pačiomis saugiausiomis pasaulio vežėjomis. Tai prancūzų ir olandų kompanija „Air France-KLM“ , britų „British Airways“ ir vokiečių „Lufthansa“.

REKLAMA

Šešios iš dešimties vežėjų – amerikietiškos. Tai „AMR Corporation“, kuriai priklauso „ American Airlines“ ir „ American Eagles“, o taip pat „ Continental Airlines“, „Delta Airlines“, „Southwest Airlines“, „United Airlines“ ir „US Airways“, rašo Euromag.

Vienintelė azijietiška sąraše esanti kompanija – japonų „Japan Airlines“.

ATRA reitingas sudaromas atsižvelgiant į 15 kriterijų, tarp kurių tokie kaip, tarkim, lėktuvų amžius ir pan. iš viso buvo testuota 100 skrydžių bendrovių ir tik 44 atitiko joms keliamus reikalavimus.

Interviu „France-Presse“ ATRA atstovas pareiškė, kad agentūra mano, jog yra neteisinga atsižvelgti tik į avarijų, kurios teko vienai ar kitai kompanijai, kiekį. „Techniniai, žmogiškieji, organizaciniai ir kiti panašūs elementai ne mažiau svarbūs, kai kalbame apie saugumą“, – sakė jis.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų