REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Europos Sąjunga (ES) dialogą su oficialiuoju Minsku atnaujintų tik tada, kai bus paleisti visi politiniai kaliniai, pabrėžė ES šalių užsienio reikalų ministrai šeštadienį, antrąją neformalių diskusijų (Gymnich) dieną. Susitikime Lenkijos mieste Sopote Lietuvai atstovavęs užsienio reikalų viceministras Evaldas Ignatavičius pareiškė, kad politiniai kaliniai kaimyninėje šalyje turi būti ne tik paleisti, bet ir reabilituoti.

REKLAMA
REKLAMA

E. Ignatavičius taip pat atkreipė dėmesį į Šengeno informacinės sistemos trūkumus, kuriais naudojasi ES šalyse nepageidaujami trečiųjų šalių piliečiai, ir pakvietė ministrus skirti tinkamą politinį dėmesį šiems klausimams spręsti. Kartu spręstina ir asmens duomenų apsaugos užtikrinimo problema ES ir trečiųjų šalių abipusės teisinės pagalbos procesuose, kad keitimasis informacija nebūtų naudojamas politinio persekiojimo tikslais, kaip tai įvyko organizacijos „Vesna“ vadovų atveju.

REKLAMA

Susitikime dalyvavę ministrai pažymėjo, kad ES turi palaikyti nuolatinius kontaktus su opozicija, remti europietiškai nusiteikusią visuomenę įvairiomis švietimo ir pilietiškumo programomis.

Gymnich susitikimo metu įvyko ministrų diskusija su ES šalių kandidačių atstovais, aptartos iniciatyvos Europos kaimynystėje ir situacija Sirijoje.

Lietuva remia pastangas didinti spaudimą Sirijos prezidento Bašaro Al Asado režimui plečiant esamas sankcijas ir taikant naujas. Tuo pat metu Lietuva siekia, kad dėl naujų sankcijų nenukentėtų paprasti Sirijos žmonės. Būtinos koordinuotos tarptautinės bendruomenės pastangos ieškant politinio krizės Sirijoje sprendimo.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų